Comments

Hobin Jang Hobin

n9

Muahahahah walaupon saya tatau berapa Negeri Sembilan score smlm tapi menang tetap menang ok. Janji monang bebbbb! Yayyyyy. Neway, saya tak tengok pon match tu tapi cam dalam hati dah konfiden sure monang.

Pagi tadi Era pasang lagu kemonangan Hobin Jang Hobin by Poe. Huhuhu moghomang bulu ok. First time dengar lagu tu. Mmg diaorg compose dat song utk kali ni punye match eh? Layannnn la lagu tu, kelakar pon jugak la. Saya dengan Imran gelak mcm haram dalam kereta dengar dat song. Hihihi.

Pastu dan dan pagi tadi Era call pelakon Ebby Yus. I was like apa la kono mongono Ebby Yus dongan bola nih. Tapi Ebby Yus mmg rawk ok, dio pelakon nogori yg paling ku sukai. Heeee. Saper yg suke tgk citer nogori, mesti kenal Ebby Yus ni sbb dia bapakkk lawak. Hehe.

Hmm I kene pergi KLCC today ada exhibition dekat sana, so dpt tulis sket jer la yer today. Neway, tahniah la kepada waghih-waghih nogori den.  Kepada Kelantan, jgn la bersedih ok, kalau nk menang final I rasa Kelantan kene lawan Johor kot (hahahahaah adoi pengsan, Khai istighfar byk2 ok)

On similar note, Man U kalah malam tadi. Caittttttt.

p/s: Imran tanya hobin tu apa? Hobin tu mcm kasi belasah habis-habis  or pukul giler-giler la.

Comments

Pisau Cukur

Me and husband watched Pisau Cukur on the day I posted an entry about to watch or not to watch Pisau Cukur. Firstly, we get a free shaver and mini calendar upon collecting our tix. The calendar was funny tho, as it didn’t state year of the calendar. Kalendar tahun ini kah? Or tahun depankah? We have no idea, but we think that it must be next year punye la kot kan.

Honestly, the story line wasn’t dat interesting. I know our movie technology is still far behind compare to hollywood so can’t comment much about the set. I love the Morocco theme suite tho. Heee how I wish I could have one room in my dream house to be decorated just like that. Or perhaps Arabian theme also not bad kan. Huhuhu apasal tiba-tiba haku teringat Mawi. Heee.

Mula-mula tengok movie and for the first 10 minutes, rasa letih giler. Letih tengok Fazura and Maya Karin gedik and cakap mcm terngeliat non-stop. Maybe gedik ni is a must la kan utk seorang Pisau Cukur (gold digger) tapi seriously I betul2 rasa penat and terkejang urat saraf. Husband I pon dah geleng kepala. Heeee. Humor ada la sikit-sikit. Tapi we hardly laugh out loud la. Biasa-biasa jer. I believe the other movie patrons pon sama sbb the entire hall tkder la ketawa sangat pon, so I was not alone la kan meaning It’s not that I don’t have sense of humor tapi mmg tk berapa…so cane la nk ketawa.

I think yg paling-paling lawak pon Khadijah Tan (masa part dia kata ” korang ingat…korang jer ker yg pregnant?) The whole story about penyisatan atas kapal, pembunuhan datuk tu semua remind me of Detective Canon. Huhuh. Tapi hmm cam carca marba la sana sini. I mcm tk tahu, movie ni nk focus apa sebenarnya? Perempuan pisau cukurkah? Pembunuhan misterikah? I think the movie title does not suit the movie at all. The acting was little bit strange eventho mostly all of the actor and actress are among the top in the list of Malaysia artist.

Here goes the interesting part. Ok be ready to drool on shoes, dress,hats, bags and accessories worn by Maya & Fazura. I know bukan la semua designer stuff but I like it from head to toes. Maya & Fazura mmg always pretty kan, so mmg it’s time to feast your eyes. Hehe. I think in terms of outfit (compare to chic flick movie mcm 27 dresses and Confession of Shopaholic) I rasa Pisau Cukur not bad ok. Remember 27 dresses? At first I thot the movie was all about beautiful dress and it turned to be a collection of 27 ugly ( or was it disaster) bride’s maid dress and for Confession of Shopaholic, remember Becky Bloomwood outfit that close to a christmas ornament? (yang tah hapa-hapa) Thus, I think Pisau Cukur was quite good in terms of costume and outfit. They indeed look like a gold digger!

Normally, for a good movie my husband and I will definitely talk about it right after we left the cinema hall. We didn’t discuss about Pisau Cukur at all….must be because it lack of many things and failed to impress us and the rest of other audiences.

So, watch it if only you like clothes and gal stuff or simply because you want to please your gal. :P


Comments

Pisau Cukur...to watch or not to watch?

Today I rasa mcm nk tgk wayang la. Agak-agak citer Pisau Cukur tu mantap tak? I suke Maya Karin sbb dia mcm I. Haha sila muntah.  I suka perempuan lawa tapi tk control sgt mcm dia la. Then dia cool kad kawen pon buat dari recycle paper. Pastu kene kutuk pon cool jugak. I wonder dia dicipta dari ais batu ker? Kalau Hollywood artis I suka Jessica Alba la, suka for the same reason jugak, sbb dia pon ala-ala mcm I. Hohoho.

Sepatutnya hari Khamis ni hari I train my downline Usana dekat HQ Usana. Tapi hari ni I mcm nk berehat la sbb last Monday ker Tuesday eh? Dah meet up sorang customer. I ni quota jumpa org dalam seminggu adalah  seorang sahaja. Banyak-banyak nnt rasa tk world la.

Selain dari Pisau Cukur apa jer citer lain yg best utk ditonton eh? Cerita melayu ni kadang-kadang sengal, so I harap-harap pisau cukur ni worth every cent la. Kalau tk best sila kasi tau cepat-cepat ok, jgn biarkan saya terjebak! Kalau adaaaa yg berani cakap citer tu tk best lepas I dh tgk nnt siapppppp laaaaa I cukur licin.

p/s: pssttt my handsome Ichiro is coming to KL dis weekend! Yayyyy!!

Comments

Hello, My name is Penol

I always have problem when people ask me what they should call me. I understand that Mrs Imran is too formal and rather too long to be pronounced. But I’m kinda used to be called as Mrs Imran.

So often when people asked me on what should they call me, I will answer…

You can call me Penol. Sebutan “E” as in Ekor….(A lot different, sebutan E as in ekor dengan sebutan E as in emak)

Basically I have like hmm 4 names. My family calls me Ayu, my schoolmates and officemate call me Ainol, my blog readers call me Mrs Imran and close friends call me Penol.

Thus, if I tell you that you can call me Penol, means you are in the same league with my other close friend!

Close fren ni maksudnyer teman bergosip dan teman ber “Kak Nam” tanpa sempadan. Not sure who started the idea of “Kak Nam”, but the other day I asked Leeds, she said Kak Nam is ala-ala macam teman mensyuarat tingkap.

Dalam banyak-banyak my internet buddy, I rasa I tahu saper yg Kak Nam paling tegarrrrr. Saper yg rasa-rasa diri dia, baik mengaku. Hahaha [cik puan yg pagi-pagi mengbuzz saya di ym dan melaporkan berita terkini tu laaa..opssss]

Comments

Update!

Apa la nk mengaruk kt blog hari ni. Pagi tadi ada someone msg saya dekat my live chat Olark (bottom right side of my page) , dunno her name cakap suruh I update blog. Ehe. Ye lah, I nk update tapi cam idea yilek laa. Ni semua sbb kerja punye pasal. Kerja macam selautan nk buat nih. I lemassssssssssss ok.

Husband I pon tkder buat lawak-lawak sengal dia, so tk der la I nk tepek2 perbualan kiterorg kt blog ni. Kalau tak, time-time saya tkder idea nak blog sure tepek dialog2 sengal sang suami.  Sekarang dia selain dari jadi tukang basuh baju and jemur baju, scope kerja dah lebih luas iaitu bangun malam jaga anak dan jadi store keeper handling packaging utk stok Usana I. Hihi. Dia adalah husband cum maid cum babysitter cum store keeper segala macam cum la. Mmg multitasking tu. Susah nk cari yg macam dia.

Hmm adakah kerana scope kerja yg semakin mencabar, sbb tu Imran dh tk buat lawak sengal dia?? Hmm I wonder… Neway dia ada la buat lawak2 bodo dia tu …tapi 18sx la I tkleh nk share kt blog karang blog I jadi tk sesuai utk bacaan umum. Heeee. Anak-anak dara tk sesuai baca ok [wpun korang gedik nk baca I know that]. Haipppp.

I plak jadi spoilt wife cum pemalas cum pentido jer kejeerrrr. Dgn Ichiro, I tukang layan main, bila Ichiro buat “kek”  most of the time terus delegate kasik Imran. Hehehe. Ichiro pon satu la, poo poo busuk sgt la, mommy tak tahan. Huhuh.

Hmm next week Monday I ada dekat KLCC convention hall. Ada PIPOC exhibition. PIPOC tu mcm exhibition utk Palm Oil. Saper-saper yg will attend the exhibition look for my company booth ok. Nama kampeni? Hmmm cuba teka? Hahaha haku suke la nk buat teka teki merapu ni kan. Saper ada FB I tahu kot. Hehe.

Oh btw, I baru install Olark live chat dekat bawah tu, itu yg trial version actually, I have yet to pay for it, once I dh beli boleh la nk change the setting. You can now chat with yours truly live! You will need to key in your name and email address before start chatting with me [lepas dh bayar baru boleh set benda ni]. So, since dah ada Olark I remove the pingbox that I installed earlier on my sidebar sbb nyer benda tu mcm tk compatible dgn byk instant messenger platform. Sometimes I dpt msg from pingbox and tried to reply, org tu tk dpt my mgs and pingbox pon tk compatible dgn YM for Mac jugak.

Conclusion better I remove dari org ingat I tk jawab msg diaorg kan.  Nnt I review Olark , kalau2 u guys nk try guna on ur website / blog jugak.

Till then nk sambung berenang di lautan kertas dan file file keras

Daaaaaa