Comments

Wordless Wednesday : Super Daddy

superhero daddy and little boy

Comments

He's My Man

If-you-were-my-husband-Id-poison-your-coffe-If-you-were-my-wife-Id-drink-it

Wife being absurd. Husband being a true lover. Hail to all the good husbands in the world.

Picture courtesy of Quotes Lover

Dulu kan, zaman blogging otak mereng (haha that’s what I decided to call it) adalah kes di mana seorang blogger ni contact me and accused me for something (apa kesnya…biarlah rahsia, nnt korang dapat teka plak sapa blogger tu huhu)

Then I told my husband about the incident and pung pang pung pang I kasi my hujah2 utk membidas tuduhan yg dikenakan kepada I oleh blogger itu. Husband pon angguk2 jer la melayan isteri yg histeria pasal blog (memang merepek habis, pasal blog pon nk kecoh mcm tu)



So cerita tu habis kt situ jer lah.

But, few days later, I tengok ada orang cam tulis dan mengecam blogger tu di “shoutbox” blog blogger itu. I told my husband about the stranger harsh comment dengan begitu bersemangat sebabnya yesss bukan aku sorang jer yg rasa blogger itu sangat poyo (semasa itu lah)



Then, cerita tu habis kt situ jer lah.

Few years later, tak tahu la mcm mana boleh terbukak kisah ni balik masa borak2 dgn husband…

Imran : Ingat tak dulu ada orang komen and cakap owner blog poyo kt blog “toot”

Me : Ha, ingatlah

Imran : I la yg komen tu, I tak tahan dgr u cerita pasal dia, dan I rasa dia poyo

Me : (stared at him in pure disbelief)

Moral : Just when you think your man doesn’t care much about your girl issue, you would never know how far he’s willing to go to defend you, even if he knows that you are just being absurd.That’s my man ^_^ Blogger tu ok jer sebenarnya, cuma masa tu we didn’t know each other well. The saying…”tak kenal maka tak cinta” is indeed true :P

Comments

Fight Urinary Tract Problems White Discharge & Candida Naturally

urinary problemPicture courtesy of io9

Too “busy” to drink water? “Inconvenient” to drink water? as you are always on the road? All these increase your risk of getting urinary tract infections, urinary problems (difficulty in urination, frequent urge to urinate, painful/burning sensation during urination, cloudy urine, sensation like bladder is full, discharge, itch and odour) and Candida attack

Siapa pernah kena mcm simptom2 yg disebutkan di atas? I think most of us have experienced this before, right? I’ve experienced “burning” sensation (burning sensation ni mcm masa nk buang air kecil, rasa mcm perit melecet) during urination 3-4 years back, and tell you…. it was soooo painful till I almost cried but was lucky as I healed quite fast after taking medicine prescribed by doctor. Nevertheless, I believe there are others out there who suffered frequent urinary problems and white discharge; and to take medicine on daily basis seems not a good option. Furthermore, it’s best if one could minimize usage of drugs in our life and we can do that by taking natural supplement.

Hence, would love to introduce Cran-Max® Plus (do you see the “R” symbol? yes it’s patented, means it’s good, original and potent) An all-natural, drug-free solution to provide quick relief for urinary tract discomfort and combat Candida infection. Not just one, but 2 patented & clinically proven ingredients – UTIROSE™ roselle extract and Cran-Max® cranberry extract.

urinary problems, discharge, candida

50 chewable tablets. Normal price is RM98, but worry not we have 1 month promo now and current price is RM59 and second at RM39 To order kindly contact me here http://www.mrmrsimran.com/contact-us/

Details of Cran-Max® Plus

  • Just 2 per day for quick relief
  • Urinary relief as early as the 1st day itself
  • Sugar-free formula with xylitol for healthy teeth & gums
  • Fights Candida & relieves symptoms associated with Candida overgrowth
  • Beneficial for oral care – reduces plaque, better breath, reduces cavity
  • Relieves problems associated with UTIs – difficulty in urination, frequent urge to urinate, painful/burning sensation during urination, cloudy urine, sensations like
    their bladder is full, discharge, itch and odor

cranberry-juice-and-sauceBenefit of Cran-Max® (cranberry extract)

  • Super concentrated cranberry extract – more effective than common cranberry extract
  • 2 tablets (500mg Cran-Max®) provide the anthocyanin equivalent to 7 glasses of cranberry juice!
  • Reduces Candida & bad bacteria adhesion by over 97%
  • Clinically proven – as effective as antibiotics to reduce UTI recurrence!
  • Published studies in Canadian Journal of Urology, The Gynaecologist’s & Obsterician’s Journal and Journal of Antimicrobial Chemotherapy

utirose roselleBenefit of UTIROSE™ (roselle extract)

  • Roselle extract with polyphenols : flavonoids (gossypetin) and proanthocyanidins. Standardized to > 40% organic acids, > 5% sambubiosides, > 45% phenolic compounds
  • Potent anti-microbial effects against Candida and antibiotic resistant bacteria
  • Works within 24 hours to eradicate bad bacteria E. coli
  • Clinically proven in randomized, double-blind, placebo controlled study

Those who suffer urinary tract infections (UTIs) can try this product to stop the pain and stop the stupid bladder now! No guarantee though, but since price is quite reasonable, why not give it a try. If you have a history of kidney stones, it’s not advisable to consume this product.

 

Comments

Wordless Wednesday

fairy tale baby

Comments

Keyword : Beza VIP Shopper dan Business Owner

Sekali sekali saya rasa saya nak tulis blog berdasarkan “keyword” yang pelawat blog ini guna di mana-mana “search engine” sehingga berjaya tiba di blog saya ini. Kadang-kadang bila tengok semua “keyword” ada juga yg lawak, yang tak senonoh, yang tk masuk akal dan sebagainya. Hehe. Kalau you all ada blog, mungkin boleh sekali sekali tengok apa keyword yang digunakan oleh pembaca kalian.

beza vip shopper cosway dan business owner cosway

Ok saya pilih “keyword” ini untuk diperjelaskan sebab ianya penting kepada bisnes saya. Hehe. Prospek datang ke mari utk cari info, jadi saya dengan berbesar hati nak terangkan dengan lebih terperinci. Sebab kadang2 pelawat ni datang ke blog nak cari info, tapi bila info yg ada kurang jelas, diaorg kadang-kadang lebih gemar mencari lagi sampai dapat apa yg dicari, daripada menghubungi tuan punya blog. Sebabnya? Adalah lebih cepat terus mencari dari menunggu tuan punya blog membalas email. Atau kadang-kadang tk balas langsung pon ada. Hehe.

Tapi jangan risau, email saya memang terus di hantar ke telefon saya, jadi saya memang hampir setiap kali email masuk saya akan balas masa itu juga. Melainkan kalau saya ada kerja, tapi selalunya takkan lewat sampai 5 jam , setakat lewat 1- 2 jam.

Ok beza VIP Shopper dan Business Owner Co***y adalah seperti di bawah ini;

VIP Shopper

  • Yuran – RM30 setahun (atau beli barang bernilai RM100, automatik jadi ahli)
  • Dapat “starter kit” – ada “pamphlet” produk2 dan katalog terkini
  • Katalog untuk promosi yang menarik di hantar ke alamat pilihan setiap bulan
  • Setiap pembelian RM30 – boleh dapat satu kupon
  • Setiap pembelian RM50 – boleh dapat satu redemption point
  • Boleh menaja VIP Shopper yang lain dan boleh dapat redemption point untuk setiap pembelian yang dibuat oleh VIP Shopper yang telah ditaja

Business Owner

  • Yuran – RM100 setahun
  • Dapat “starter kit” – ada “pamphlet” produk2 dan katalog terkini
  • Katalog untuk promosi yang menarik di hantar ke alamat pilihan setiap bulan
  • Setiap pembelian RM30 – boleh dapat satu kupon
  • Setiap pembelian RM50 – boleh dapat satu redemption point
  • Boleh menaja VIP Shopper dan Business Owner yang lain. Setiap pembelian yang dibuat oleh ahli2 di dalam rangkaian boleh ditukar kepada “cash money” . Maksudnya adalah boleh menjana pendapatan dan pada masa yang sama menikmati penjimatan harga yang amat berbaloi.
  • Ada peluang untuk menjadi “stockist” – hubungi saya sekiranya ingin tahu bagaimana ingin memohon menjadi “stockist” Co***y

Jadi apa yang boleh dirumuskan ialah VIP Shopper dan Business Owner adalah lebih kurang sama. Cuma perbezaan besar adalah dari segi jumlah yuran tahunan dan juga kelebihan untuk menaja ahli VIP Shopper dan Business Owner yang lain. Di mana anda boleh nampak dengan jelas yang sekiranya sekadar mendaftar sebagai VIP Shopper , anda cuma boleh menaja ahli VIP Shopper sahaja dan bonus diberikan di dalam bentuk “redemption point” Poin-poin ini boleh digunakan untuk banyak barang elektrik dan peralatan rumah yang menarik (saya sudah ada senarai panjang barang-barang yang ingin ditebus menggunakan poin dan kupon ^_^ ) Jadi boleh disimpulkan VIP Shopper sangat sesuai bagi orang-orang yang sekadar ingin membeli barang kegunaan sendiri pada harga yang sangat berbaloi-baloi

Manakala untuk Business Owner, keistimewaannya adalah sangat luas di mana anda boleh menaja VIP Shopper dan juga boleh menaja Business Owner yang lain. Bonus diberikan di dalam bentuk wang ringgit ataupon “cheque” Setiap pembelian di dalam rangkaian tidak kira walau di mana jua pembelian itu dibuat bonus akan terus disalurkan ke akaun penaja. Selain daripada itu Business Owner mempunyai peluang untuk menjadi “Store Operator” (stockist) Jadi secara ringkas , jika anda berminat untuk berniaga dan menambah pendapatan, serta inginkan perniagaan yang mempunyai banyak produk yang sangat berkualiti dan harga mampu milik, anda boleh lah menyertai saya dan mendaftar sebagai Business Owner. Syarat2 lain saya boleh jelaskan melalui email atau kita boleh berjumpa.

Ini adalah antara barang-barang yang menarik yang boleh ditebus dengan menggunakan kupon dan poin. Menarik bukan?

Cosway Redemption Products

Show More: 123456789...222223