Comments

Kemaman & Kuantan Flood 2013

banjir kemaman kuantan 2013 aPicture courtesy of Shabery Cheek Official FB Fan Page

We were tested greatly when natural disaster specifically flood, hit Kemaman and Kuantan about a week ago. Syukur alhamdullilah all are safe except one.

Communication and Multimedia Minister Datuk Seri Ahmad Shabery Cheek said the critical period for flood victims throughout the five days in Kemaman, Terengganu was ending and it was time for cleaning works to begin.

He described the phenomenon this time as unusual, saying it was probably to serve as a reminder to the people on the importance of being united and avoiding conflicts before being tested with catastrophes such as in Aceh, Sri Lanka and the Philippines.

“Everything was unusual. The rainfall reading in Jabur on December 2 was 777mm in a day. This is a 100-year phenomenon. Normally during the monsoon season, the level is 350mm in a month – See more at: http://www.themalaymailonline.com/malaysia/article/critical-period-for-flood-victims-almost-over-says-ahmad-shabery

banjir kemaman kuantan 2013 bPicture courtesy of Shabery Cheek Official FB Fan Page

I was so keen on donating some money for the victims, however I always a bit hesitate especially when the money needs to be transfer to individual account (individual that I don’t know, hence need to do some checking and investigation before transferring money) Other than that, I also don’t really like to wait for tac number from the bank for online transaction. When all these sums up, it made me kinda turned off or “liat” to donate my money online. I wonder is there any donation method that is easier and simpler for our flood victims?

And suddenly  my prayer answered when I saw DS Shabery Cheek posting this on her facebook wall. Many thanks to him for introducing this “tabung” as we can now donate our money with peace of mind.

derma tabung KKM menerusi sms

I give it a tried by just simply donating RM1, and I get this reply immediately after I sent the sms. The amount that you donated will be charged to your postpaid bill or deducted from your prepaid credits. Let’s donate! RM1 for 1 person, if 1 million of people donating RM1, we can get RM1 million. Awesome!

tabung kemanusian komunikasi dan multimedia

 Haha bateri kaput!

Comments

Keywords: Empress Food Processor, Elaine Daly, Herbalife & Kg. Parit Penghulu

keywords

Ok ladies, here’s my second pick for keywords (that has been used by visitors to land on my page) which are “kerja part time masa sendiri”, “apa itu ecosway free store consep”, “aktiviti kg parit penghulu”, “Elaine Daly Husband”, “cosway food processor” & “herbalife malaysia testimonial”cosway empress food processor

1) Food Processor I can’t find picture of the empress food processor but I think it looks quite the same like Empress Food Chopper (picture below), only that the food processor is bigger and high duty. My sister uses the Empress Food Processor and she owns not one but two of it.

Empress Food Chopper (Cosway)

The food chopper/processor is pretty easy to use and reliable too. To those who loves cooking so much or spend most of the time in kitchen cooking, this food processor/chopper is a must have, so that cooking period can be shorten and kitchen top will be less messy ^_^ I don’t have my catalogue with me right now, so can’t check the price but those who are interested to purchase feel free to contact me

2) eCo***y free store concept. It’s actually opportunity to apply as stockist and earn steady income from the store plus network. Free store concept means, almost all of the operational costs of the store will be borne by the company. Leaving you with only staff salaries and store insurance to be taken care. But my advise is, know the risk and potential profit before deciding to jump into the band wagon as wrong decision might cost you plenty of money.  I’m an authorized business owner/franchisor, feel free to contact me for details info of the “free store concept”

Homestay Kg. Parit Penghulu

3) Aktiviti Kg Parit Penghulu Back in year 2010 (can’t remember exact year) I was invited to join a blogger homestay program in Melaka. So the village’s name (where we stayed) was Kg. Parit Penghulu. It’s a nice “kampung” and folks there are very cordial and hospitable. You guys may read about the entire program here

imran dan elaine daly

4) Elaine Daly Husband (hahahaha) Well, I believe those who came here expecting to see picture of Elaine Daly’s husband may get a little bit disappointed since the real picture that would pop up in front of their face will be this (hahahaha) I snapped picture of my husband with Elaine Daly during Bella NTV7 show few years back where I was invited to be one of the guest besides Calvin Thoo (famous fashion designer) We talked about “baju raya” and tell you what, thattttttt would be the first & last time me joining any tv show as I totally not made for it. No no no. I choked up and swallowed my words during the entire show. Wahahahah.

5) Kerja Part Time Sendiri To those who are looking for part time job or business, I am so please to assist you and can come out with few suggestion. I’m a self-employed person (who quit her professional job as project engineer 5 years ago) and I know what best for a beginner to start a small business that is simple and easy to do. Contact me to ask me further on this.

Shake & Take, Bio-Protein Plus & Bio-Lecithin

6) Herbalife Malaysia Testimonial I used to consume and sell Herbalife, but now no more since I got Bio-Protein Plus and Bio-Lecithin to replace Herbalife. Herbalife is good, no doubt…..howeverrrrrrr the set that I’m taking now is more pocket friendly and good quality, so I had to make the change as I’m cheapskate like that. You should know that by now. Hahaha. But I’m not going to compromise with the quality though , so what’s not to love right? Affordable, high quality, safe …I’am sold! Let me know if you guys wanna purchase the above set ya. I can assist you on that too ^_^

Comments

Misteri Kehilangan Siti Aishah Wahab Selama 30 Tahun Terbongkar (Bahagian 2)

Rupanya ramai juga ya yg berminat dengan cerita misteri yg melibatkan rakyat Malaysia. Ya betul, Malaysia ni memang sering diselubungi misteri itulah kelebihan Malaysia. Hehe. Dulu masa saya kecil2, saya selalu dengar mak dan ayah berbual2 tentang Mansor Adabi dan Natrah, dan saya ada bertanya kepada mak, siapa Natrah dan Mansor Adabi? Mak cakap, Natrah tu orang islam yang dipaksa murtad. Saya masa tu umur 6 tahun kot? Cuma ooooo kan aje lah. Tapi memang di usia semuda itu saya dah minat nak tahu kisah2 seperti ini dan tak silap saya 3-4 tahun lepas ada berita tentang kematian Natrah. Yang menyedihkan Natrah meninggal di dalam keadaan tidak beriman diusia 72 tahun akibat leukemia  (seperti yang dilaporkan media) Tak apa nanti kita check balik cerita Natrah ni ok. Sekarang ni kita berbalik kepada kisah Siti Aishah Wahab bahagian 2.

Untuk bahagian 1 boleh baca di sini ya http://www.mrmrsimran.com/2013/12/02/misteri-kehilangan-siti-aisyah-wahab-selama-30-tahun-terbongkar-bahagian-1/

7) 3 orang “slaves” yang diselamatkan oleh pihak berkuasa Britain ialah Siti Aishah Wahab 69,  seorang warganegara Ireland Josephine Herivel 57 dan warga Britain Rosie Davies 30. Ketiga-tiga orang ini mempunyai latar belakang yang sangat menarik juga (menarik apabila diteliti latar belakang mereka2 ini, mereka bukanlah terdiri daripada orang-orang merempat atau buangan sehingga membenarkan diri mereka ditahan dipenjara minda)

Josephine Herivel adalah anak seorang “wartime codebreaker” yang kaya dan terkenal (bukan calang-calang orang kan?) Boleh baca sedikit tentang Josephine Herivel di sini http://www.telegraph.co.uk/news/uknews/crime/10481575/Slavery-case-Sisters-of-Irishwoman-held-by-slave-sect-have-not-spoken-to-her.html Namun begitu Josephine sehingga kini masih lagi belum dihubungi oleh pihak keluarga. Dari my reading, dikatakan ibu bapa kepada Josephine telah menggangap mereka tidak lagi mempunyai anak perempuan yg ketiga. Sehingga kan harta2 dan kekayaan bapanya cuma diagihkan kepada 2 orang anak perempuan mereka sahaja seperti yang tertulis di dalam wasiat. Dan dari maklumat jiran2 dan kenalan keluarga Josephine, mereka tidak mengetahu yang keluarga itu mempunyai 3 orang anak perempuan kerana, mereka tidak pernah menyebut tentang anak perempuan ketiga mereka. Apabila dihubungi, kakak Josephine tak mahu ulas apa2 tentang hubungannya dgn adiknya itu, dan beliau berkata ianya bergantung kepada Josephine jika dia mahu bercakap dgn sesiapa (dari keluarga mereka) kerana, kalau nak harap mereka yang memulakan , mungkin tidaklah (memang ternyata keluarga Josephine sangat kecewa sehingga tidak mahu menghubungi Josephine, tetapi Aisyah sangat bertuah kerana keluarganya sanggup terbang ke London untuk bertemu Aishah secara 4 mata)

Picture by Mark Richards-Background on Rosie Davies, kept as a slave for 30 years.

Sian Davies, who may have been Rosie’s mother. Sian was 22/23 yrs old at the time the picture was taken.

Rosie Davies 30thn pula sedikit mengelirukan. Kerana media mungkn masih belum mendapatkan laporan yang tepat lagi sbb bila saya baca ada media kata Rosie adalah anak angkat kepada Bala dan Chanda setelah ibubapa kandung Rosie mati di dalam kebakaran, ada juga yang kata kemungkinan Rosie adalah anak kepada Bala dan Josephine (semua kemungkinan adalah mungkin kan?) dan ada juga yg mengatakan Rosie Davies adalah anak kepada Sian Davies (Sian juga merupakan salah seorang ahli kumpulan ini yang tinggal bersama2 mereka, sebelum dikatakan mati setelah terjatuh dari tingkap bilik mandi pada tahun 1997) Kematiannya sungguh misteri dan sepupu Sian memohon supaya kes kematian Sian dibuka semula setelah penangkapan Bala dan ahli2 kumpulan itu Oktober lalu.

siti aisyah

Siti Aishah Wahab ketika di zaman persekolahah dan ketika berumur sekitar 53 tahun

8) Ini adalah video yang dirakamkan oleh ITV Documentary pada tahun 1997. Aishah dan rakan-rakannya pernah muncul di dalam documentary tentang siasatan mengenai Sian Davies yang terjatuh dari tingkap bilik air. Kelihatan di dalam video bagaimana wanita-wanita tersebut berusaha menghalang wartawan dari menggangu Bala dan mengatakan pihak berkuasa adalah “part of fascist state” Adakah ini lagaknya orang yg dikatakan hamba? Bagi saya tidak mungkin mereka ini hamba. Jika mereka boleh keluar masuk dari pintu sesuka hati kenapa tidak lari sahaja? Jadi benarlah ada “invisible cuffs” yang menggari mereka2 ini. Aishah adalah yg berkaca mata.


9) Menurut kakak Aishah , selain daripada rajin, adiknya juga adalah degil dan keras kepala orangnya. Jadi rasanya kita tidak perlu begitu terperanjatlah dengan keputusan berani matinya untuk menyertai pergerakkan haram dan memutuskan hubungan dengan keluarga selama lebih 30 tahun. Kalau saya lah…sehari jauh dari keluarga pon dah homesick. Ini kan pula 30 tahun? Betul2 saya tak boleh nk bayangkan bagaimana hidup di negeri orang seperti sebatang kara dan menjauhkan diri keluarga tersayang.

10) Kakak Aishah , Kamar Mautum ada pergi berjumpa Aishah di London baru-baru ini, dan hasil dari pertemuan itu bolehlah saya katakan ianya sedikit hambar berdasarkan daripada apa yang telah diceritakan oleh kakaknya itu. Pada anggapan sayalah, selain daripada keras kepala , Aishah juga adalah seorang yang amat memendam perasaan ataupun menyimpan dendam yang berpanjangan terhadap keluarga yang menyebabkan dia membuatkan keputusan terburuk (bagi kita terburuk la kan) di dalam hidupnya. Ketika bertemu setelah lebih 30 tahun tidak berhubung, mereka berdua menagis dan berpelukan. Dan apabila Aishah bertanya tentang ibunya, Kamar mengatakan ibu mereka sudah meninggal dunia 19 tahun yang lalu. Reaksi Aishah pada ketika itu tidaklah begitu menunjukkan yang dia menyesal dan terkilan tidak dapat bertemu ibunya. Kita memang tidak boleh membaca minda orang lain, namun reaksi dingin Aishah sedikit sebanyak boleh memberitahu apa yang ada di dalam kepalanya. Ataupun teori yang lain adalah, Aishah berkemungkinan telah tahu tentang kematian ibunya tetapi bertanya kepada kakaknya seolah2 sekadar untuk menjaga hati , sebab itulah dia tidak begitu terperanjat. Ataupun teori kedua, dia memang sudah menjangkakan yang ibunya sudah meninggal kerana faktor usia seperti tidak logik pula hidup begitu lama dan dia cuma bertanya sekadar untuk memulakan perbualan.

Selain daripada itu, Aishah seperti tidak senang apabila kakaknya seperti memarahinya apabila asyik berkata “how could you?” Tetapi menurut kakaknya, dia berhak berasa marah seperti itu kerana apa yang telah Aishah lakukan kepada keluarga memang sudah keterlaluan dan dia tidak mungkin ada peluang kedua untuk memberitahu apa yang keluarga rasa di atas tindakannya yang sangat melampau itu. Seterusnya kakak Aishah juga ada bertanya tentang agamanya dan kehidupannya di London, Aishah cuma membalas yang dia gembira di sana, dia ada kawan2 yang memberi dia makan, dia ada kerja yang penting yang sedang dilakukan tetapi dia tidak boleh memberitahu apakah kerja yang dilakukannya itu. Kakaknya berasa sedikit kecewa kerana jawapan Aishah seolah-olah menunjukkan yang keluarga adalah tidak penting baginya dan dia boleh hidup dan gembira tanpa keluarga di sisi.

Tetapi saya masih lagi sukar untuk mempercayai yang perkara ini (perkara di mana Aishah menghilangkan diri dan menyertai fahaman komunis) terjadi secara tiba-tiba. Kerana saya rasa pasti ada puncanya dan saya akan sabar menanti penjelasan dari Aishah sendiri nanti. Kerana biasanya perkara2 seperti ini terjadi adalah berpunca dari keluarga (seperti kisah sedih dan amat memalukan yang terjadi kepada Sufiah) Jadi ada kemungkinan juga ada sebahagian cerita lagi tidak diceritakan sepenuhnya oleh keluarga Aishah. Bagaimana ibu dan ayah Aishah mendidik dan menjaga Aishah dan sebagainya. Kerana bibit2 cinta Aishah terhadap komunis ni rasanya sudah bermula sejak sebelum dia terbang ke London (tetapi tidak aktif dan ketara) , dan ketika di sana agak bebas baginya untuk secara terang-terangan menyertai “Maoist sect” Dan dia diburu ketika itu oleh kerajaan Malaysia kerana fahaman sesatnya itu dan kewarganegaraannya ditarik.

Aishah juga ada mengatakan yang dia mungkin akan kembali “in immediate future” di dalam surat yang dipaksa oleh kakaknya untuk ditulis sebagai buah tangan untuk keluarga yang merindui Aishah (kerana mereka tidak dibenarkan mengambil gambar) Namun persoalannya sekarang, bolehkah dia kembali ke Malaysia? Sedangkan fahaman sesatnya masih menebal? Sedangkan abu mayat Chin Peng kita tidak benarkan untuk dibawa ke Malaysia, inikan pula manusia yang masih bernyawa? Bagaimana pula dengan taraf kewarganegaraannya? Dan ramai yang menyokong (kebanyakkannya non-muslim) supaya Aishah tinggal saja di Britian, kerana Malaysia ini orang-orang Islam sudah di “brainwashed” oleh kerajaan dan tidak boleh menukar agama sekiranya sudah beragama Islam. Dan mereka menggelarkan Aishah “wanita melayu terakhir” kerana berani untuk membelakangkan agama Islam yang dianuti sejak lahir (sangat biadap dan melampau!)

Bagi saya, ya bagus Aishah jika masih ingin meneruskan perjuangannya , saya rasa dia lebih bagus terus sahaja tinggal di sana. Tetapi jangan kita lupa, Aishah dikira sebagai pendatang haram di sana (kerana dokumen2 nya sudah lama tidak boleh diguna pakai lagi)

Jadi soalan saya….kemana Aishah selepas ini? Terus berada di sana? dibicarakan? dan dipenjarakan kerana melanggar undang-undang? Atau dibenarkan pulang? Dan di bicarakan di sini pula kerana menyokong komunis? Atau ditendang keluar dari Britain dan tidak diterima masuk ke Malaysia? Adakah Aishah akan hidup di ruang udara tanpa sempadan? Kita tunggu perkembangan seterusnya nanti ok.

siti aishah di rumah adik tahir

Dari kiri, Wok Salleh (ibu mertua Mohd. Tahir Abdul Wahab,) Siti Aishah Abdul Wahab, Rahimaton Mohd. Hassan (isteri Mohd. Tahir), Rozziana (anak kedua Mohd. Tahir), Tina (anak sulung Mohd. Tahir) dan seorang wanita yang dipercayai turut menjadi hamba Comrad Bala. Turut kelihatan lencana Mao Zedong yang dipakai Siti Aishah dan rakannya (dalam bulatan)

Ini ada berita dari Utusan Online. Adik kepada Siti Aishah, Mohd Tahir menceritakan bagaimana perilaku Aishah ketika melawat keluarganya di London. Apa pula agenda Siti Aishah melawat keluarga adiknya di London secara tiba-tiba setelah menghilang diri selama 16 tahun ketika itu? Saya ada teori saya mengenai perkara ini, tapi mungkinnya tidak betul. Tetapi sekiranya seseorang itu datang bertemu kita secara tiba-tiba setelah 16 tahun menghilangkan diri dan berjaya mencari alamat dan nombor telefon, apakah agenda disebaliknya lawatan itu? Rasanya ramai dapat meneka kan? Lagipon Aishah ke rumah adiknya ini sebanyak 2 kali, iaitu selang seminggu, ternyata ada sesuatu yang Aishah dan kawan-kawannya inginkan memandangkan adiknya itu adalah orang berada.

Comments

Misteri Kehilangan Siti Aishah Wahab Selama 30 Tahun Terbongkar (Bahagian 1)

aishah-abdul-wahab

The beautiful and young Siti Aishah Wahab

Saya sangat suka kisah2 misteri, samada fiksyen ataupun kisah benar. Tapi kalau misteri yang melibatkan kisah benar, bagi saya lebih menarik dan lebih membuka mata saya tentang kehidupan. Saya sekarang ini sangat berminat mengikuti kisah Siti Aishah Wahab yang dikatakan menjadi “hamba” selama 30 tahun di London. Setiap malam saya menghabiskan banyak juga masa membaca rentetan kisah Siti Aishah ini.

Malaysian slave story london maoist

Gambar Siti Aishah ketika masih muda, iaitu mungkin semasa masih bersekolah di Kolej Tunku Kurshiah dan ketika ingin melanjutkan pelajaran di dalam jurusan “Quantity Surveyor” di London. Siti Aishah adalah seorang pelajar pintar yang telah berjaya mendapat biasiswa komanwel dan terbang ke London dengan harapan untuk belajar dan bekerja bersama keluarga di sana. Namun tujuannya murninya ke sana telah terpesong apabila terlalu asyik berpolitik fahaman kiri yang menyebabkan dia tidak menghabiskan pengajian, malah menghilangkan diri sehingga tidak dapat dikesan oleh sesiapa.

Kisah penemuan Siti Aishah Wahab disebuah rumah yang dikatakan menyimpan dia bersama dengan 2 lagi wanita warganegara Ireland dan Britain adalah sangat unik dan sangat memeranjatkan. Bagi sesiapa yang tak tahu lagi cerita hujung pangkal, mari kita sama-sama mengikuti kronologi tentang kisah Siti Aishah Wahab , yang kini berusia 69 tahun. Dia telah dikatakan menghilangkan diri di London dan memutuskan hubungan dengan keluarga pada tahun 70an kerana mengikuti kumpulan haluan kiri komunis.

1) Salah seorang dari 3 wanita yang tinggal bersama dengan “captors” mereka iaitu Aravindan Balakrishnan atau lebih dikenali dgn gelaran “Comrade” Bala dan isterinya Chanda, telah menelefon “Freedom Charity” dan membuat dakwaan yang dia bersama lagi 2 rakan telah disimpan tanpa kerelaan selama 30 tahun! Seterusnya bermulalah episod mereka diselamatkan dari tahanan Bala dan Chanda dan dilaporkan oleh media massa menjadi “hamba” kepada 2 pasangan ini (saya tidak bersetuju dgn dakwaan media yang mengatakan mereka ini adalah hamba, kerana mereka tidak langsung kelihatan seperti hamba, nnt boleh lihat gambar di bawah)

siit aisyah-london-slaves-30 years

Rumah di mana Siti Aisyah 69 tahun dan 2 lagi rakan ditemui

2) Identiti Siti Aishah (warganegara Malaysia) dan rakan-rakannya di rahsiakan oleh pihak berkuasa Britain di atas sebab2 keselamatan dan juga di atas permintaan “mangsa” sendiri

3) Saya telah menulis status di Facebook di mana saya terfikir, adakah masih ada keluarga Aishah yang masih mengingati dan mencari Siti Aishah ini? Dan pertanyaan saya terjawab apabila kakak kepada Siti Aishah telah muncul di akhbar dan mengatakan ada kemungkinan salah seorang mangsa yang diselamatkan itu adalah Siti Aishah yang hilang lama dahulu di London kerana mengikuti fahaman kiri dan menjadi ahli  yang diketuai oleh “Comrade Bala” Boleh baca berita penuh di sini http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/asia/malaysia/10475687/Exclusive-interview-I-can-heal-Malaysian-slave-says-sister.html

4) Siti Aishah ke London pada tahun 1968 bertemankan tunangnya iaitu Omar Munir, tetapi akibat terlalu berfahaman politik sesat yang melampau, tunangnya telah menasihati dan mengajaknya utk keluar dari kumpulan Maoist, namun tentangan itu dilihat seperti suatu ancaman oleh Comrade Bala, dan Bala telah menyebabkan Siti Aishah memutuskan pertunangannya dengan Omar Munir dan membuang cincin pertunangan mereka ke River Thames (how sad eh? Omar Munir sekarang jika tidak silap telah bergelar Professor dan dia bersyukur dengan penemuan Siti Aisyah ini)

COMRADE-BALA_siti aisyah-josephine

Bala (lelaki yang dikatakan telah memanipulasi Aishah untuk menyertai pergerakkan haram mereka) Kelihatan di dalam gambar adalah Siti Aishah 69thn dan Josephine 57thn. Gambar di ambil ketika mereka keluar untuk membeli barang-barang keperluan harian (adakah mereka kelihatan seperti “hamba” yang diseksa? dan dikurung?)

5) Semasa di London, Siti Aishah ada melawat rumah adiknya di sana bersama2 dengan Bala (ketuanya) dan seorang lagi perempuan lain. Pada ketika itu mereka sentiasa memakai uniform sweater yang ada logo kumpulan Maoist. Dan oleh kerana fahaman komunis Siti Aishah sudah terlalu menular di dalam dirinya, ketika lawatan ke rumah adiknya, Siti Aishah ada bertanya kepada adiknya kenapa pembantu rumah tidak makan bersama2 di meja makan (kerana mengikut fahaman Maoist semua orang harus dilayan sama rata) Abang Siti Aishah tidak senang dengan perilaku adiknya dan telah menasihatinya utk keluar dari pergerakan itu, dan berkata sekiranya masih untuk terus memperjuangkan fahaman komunis, abang Siti Aishah tidak membenarkan Siti Aishah utk datang lagi ke rumahnya kerana khuatir ini akan mempengaruhi anak-anaknya juga. Dikatakan Siti Aisyah ini adalah seorang yang keras kepala dan hati kering, jadi penerimaannya kepada kata-kata adiknya itu adalah umpama seperti “if you don’t want me….ok fine” Dia terus menghilangkan diri selepas itu.

6) Ahli keluarga telah mencari Aishah sekian lama, namun gagal. Dan 30 tahun pon berlalu………

Bersambung bahagian kedua eosk lusa ok :) Sebab panjang lagi kisah Aishah ini, termasuk bagaimana dia tinggal bersama “captors” selama 30 tahun, tanpa perlu digari, dikurung atau dikekang pergerakkan. Ternyata dia bukanlah melakukan semua ini tanpa kerelaan dan dia bukan “slave” secara fizikal seperti yang digembur2 kan (tetapi lebih kepada “slave” dimindanya) ianya lebih kepada pilihannya sendiri dan tidak pernah menyesal dgn apa yang telah dia pilih yang menyebabkan dia menghilangkan diri selama lebih 30 tahun tanpa rasa teringin untuk kembali bertemu keluarga. Malahan emak dia dah meninggal 19 tahun lalu pon dia tak tahu. Sangat menyedihkan. Sejak saya ikuti kisah ini, emosi saya berubah2, dari terperanjat, tak faham, trauma, sedih, marah dan akhir sekali geram dgn Siti Aishah ni. Tak per tunggu ulasan saya di bahagian kedua nanti ya. Tetapi sementara tu kalau nak lebih faham secara mudah tentang kisah Aishah ni boleh rujuk gambarajah di sini http://english.astroawani.com/news/show/chronology-of-events-surrounding-siti-aishah-26109

p/s: saya tulis entry ni dalam bahasa melayu kerana berita dalam english dah banyak dah tentang aisyah ni, jadi mungkin ramai pembaca melayu nak lebih “feel” baca kisah ni dalam bahasa melayu kan.

Comments

Sophie Paris Catalogue 15 is Out!

Good news for those who are interested to purchase Sophie Paris products, you can now browse for the product pictures in my new gallery. The gallery is super awesome and I’m super excited to use it ^_^ , it comes with a slideshow (as currently displaying on my sidebar) and comment box for each photo with an ability to comment using your FB id (you may drop your comment to inquire  or to place order) I’ll attend to all the comments soonest possible ok.

It’s late already and I don’t have much time left to blog since I’ve spent most of my “working” time chatting with friends just now (ehehe) Sophie Paris catalogue 15 is out already and you may start purchase item from catalogue 15. Feel free to visit my gallery for a complete catalogue and pleasant viewing.

Sophie Paris V.15_1

Sophie Paris Catalogue 15. Try to click on picture and see what happens :) Don’t forget to like and comment ok

Sophie Paris V.15_3

Mobile wristlet case. It’s a woman best friend. Very spacious and you won’t need to be worried about accidentally slipping handphone from your grip. Just carry few important cards and bills inside it , you are ready to go! Leave the big handbag at home and keep snatch thief away.

Sophie Paris V.15_22

I’m loving this and definitely gonna get myself one, love the pants too (but don’t think it’s for sale)

Sophie Paris V.15_17

Green is my favourite colour (well, actually I love many colours , green is one of it) and maybe it’s your favourite colour too ^_^

Sophie Paris V.15_27

I’m a sucker of black and white! Steal this look! The bag is only RM80 and wallet is RM45 (but of course if you sign up as Sophie Paris member, you are entitle for 20% off for all normal price item , awesome kan? Dah murah …murah lagi!) Check out my gallery to know further about signing up as member or starting your own Sophie Paris business.

Show More: 123456789...223224