Comments

Nak beli baju cantik tak?

S14_0001

Mood tgh sgt baik sekarang ni, in fact minggu ni mmg everything goes so smooth and I like it that way. Hope this positive vibe continues forever ^_^ . Aminn.

That day I went to Sophie Paris boutique to buy some clothes for myself. Have you ever try any of Sophie Paris products? Tak kisahlah handbag ke, baju ker…pernah try tak? I would say majority of their products are quite good tau and affordable. Bukanlah antara yg termurah you all boleh dapat, but insya Allah it’s not too expensive. I suka beli Sophie Paris sbb senang pilih from catalogue and bila dh tahu apa nk beli can just call order or drop by at any of Sophie Paris boutique to buy. Tapi small branch might not have all the stocks, so you need to call up and order dulu rasanya.

I’ am bit lucky Sophie Paris boutique is quite near to my house, Cosway pon dekat, Usana pon dekat (itu yg best duduk di PJ, it just that crime rate yg makin tinggi membuatkan fikir 4 juta kali nk duduk kat bandar ni. Sigh)

Sophie Paris Katalog 14

be spoilt with choice

So, I went to the boutique last weekend, beli 2 pasang baju. I memang tk banyak baju long sleeve, sbb before this I selalu pakai jacket or baju yg ada inner long sleeve. Tapi cuaca sekarang dh makin panas, jadinya mmg rasa not comfortable anymore to wear 2 layer of clothing or jacket. Time hujan or malam ok lah, tapi siang hari oh cannot. Rasa mcm dalam sauna.

Sophie ni banyak baju long sleeve juga, and design dia boleh tahan jugalah. Sejak buat Cosway I banyak kene jumpa prospect, jadi kena adalah baju yg elok2 sikit kan. Tak mahal tk apa, asalkan selesa and tk buruk. Sebab bila kita buat business especially yg baru-baru nk melangkah maju, berhati2 lah dgn expenses, jgn expenses melebihi cash flow. Ataupon kita berpura2 ada pakaian branded mahal2, tapi duitnya tk seberapa. Biarlah sederhana kan.

Sophie Paris Katalog 14

I beli navy blue polkadot tunic with tangerine collar and cuff. Yg ni pon i suka, sangat selesa, sbb labuh, if it’s too labuh for your liking, boleh guna belt utk tarik lebihan baju ke atas sedikit. Ataupon can simply bawa ke tailor and potong. Tapi kalau you decide to just wear it as it is, then my advise do not wear it with palazzo, better to wear it with straight cut pants.

Second I beli yg ni, I dh pakai and I like it. I suka sbb bahagian depan dan belakang adalah dari cotton viscose, jadi dia tk melekap di badan seperti baju yg material cotton knit (mcm lycra or spandex) Thumbs up! Dah pakai and rasa puas hati, mine is maroon colour. Yang penting dua2 baju tk jarang, yay!

Sophie Paris Katalog 14

Siapa nk join Sophie Paris ni, boleh sign up under me. I boleh submitkan form semua org ke counter utk registration secepat mungkin (i pernah nak sign up under someone yg I tak kenal sebenarnya, and it took her 2 weeks to register me, she just passed me the ID number yg belum official lagi, so bila I nk beli Sophie kata ID tu belum daftar lagi, I sangat marah sbb dh lama sgt, jadi i terus bayar jer lagi sekali dan register sendiri jer di kaunter, geram kan?) Harga utk register cuma RM15 seumur hidup. Jadi bayar sekali sahaja. Dapat starter kit dan 1 current catalogue. Utk katalog2 yg seterusnya nnt boleh beli through me juga ok. RM3 jer harga satu katalog (tk termasuk pos) As  I said, my location is pretty near to Sophie Paris main boutique, so insya Allah apa2 barang yg you all order , insya Allah ada stock lah. Kalau nk lagi selamat, setiap kali keluar katalog jer cepat2 order, stock mesti banyak :)

So siapa nk register boleh isi form kt sini ya http://www.mrmrsimran.com/details-form-for-sophie-paris-registration/ dan notify me (sama ada dekat comment section or contact me here to inform yg u dh isi form , sbb takut kadang2 form tk masuk email betul2) Sesiapa yg minat nk business, I think Sophie ni paling murah, paling untung, paling senang nk buat :) Sbbnya? I pon tk tahu i dh buat apa kan, I just promote and register sesiapa yg nk beli and I pon beli sket2 barang for my family and myself, tahu2 jer dah dapat bonus dalam account and dah naik pangkat jadi Junior Manager, this month I’m going to up another level to Manager. Ha surprise kan? Sbb I jarang promote Sophie compare to Cosway. Jadi agak kagum juga dgn pencapaian yg tidak dijangkakan itu. Huhu.

Sophie ni kalau u nk check bonus dan aktiviti org2 yg berada di dalam network, boleh just login kt sini http://www.sophieparis.com.my/business-tools/bonus-inquiry.html dan check everything online jer. Senang kan? Free jer tau. Lepas tu kt sini pon u boleh check apa barang yg out of stock, so senang jgn terima lagi order dari customer utk barang2 yg out of stock. Mudah kan? So apa lagi marilah join I :) Boleh isi form kt sini www.mrmrsimran.com/details-form-for-sophie-paris-registration/

Utk order barang boleh tengok di sini katalog vol.14 http://www.sophieparis.com.my/catalogue/latest-issues.html (latest) , ataupon sesiapa yg tk ada flash player boleh tengok di gallery I kt sini http://www.mrmrsimran.com/gallery/

Akhir kata, mari kita shopping dan business sekali. Kita untung dan happy! Mari mari join the bandwagon. Siapa kata susah nk business? Semua dah ada, dah disediakan. Cuma kena ada kemahuan dan determination (erti kata lain kene consistent ok)

Subscribe my blog to get latest update

Comments

'Thirst' for Clean Drinking Water?

hexagonDUO

Hexagon DUO Water Filtration System

Sebenarnya dah start nk taip blog sejak dari pukul 12.30 malam. Tapi dok baca sana sini , browse sana sini…last2 dah nk pukul 2 pagi, satu benda pon tk taip lagi. Dan my curfew mmg sampai pukul 2 pagi jer boleh stay up sekarang ni, so let’s make do with the good 10 minutes left ni.

hexagon filter 1

Weekend is rather short kan sekarang ni? Pung pang pung pang dah Ahad. Haihh. I jual 2 Hexagon DUO Water Filter minggu ni. Harga retail is RM800, tapi kalau join member harga baru sekarang RM399 (dulu RM450, sekarang dah lagi murah, best kan?) Join member Cosway tk mahal RM30 sahaja. Itupon you akan dapat printed catalogue yg sangat menarik dan cantik berwarna setiap bulan. Senang nk shopping. Just tengok katalog, and let me know mana yg berkenan. I can order kan for you (guna your ID , so point dan kupon semua u boleh dapat) dan pos kan kepada u. Senang kan? Tk perlu susah nk berkejaran ke kedai Cosway, nk cari parking lagi and etc. So cut all the hassle and order through me ya.

filter 2

Hexagon DUO ni best sbb katrij dia tu tk perlu nk tukar2 selalu sangat. Dia maximum can go 12 months, tapi kalau rasa air dh lain, kene tukar la, tapi manufacturer kata kalau 10k gallon air, katrij boleh guna up to 12 months. Cuma kt dalam tu ada ceramic filter warna putih, yg tu kalau kotor boleh just bilas jadikan dia putih balik ok. Warranty setahun and katrij tu kalau nk beli can just order through me or buy at any Cosway store ok. Cara nk pasang pon bapakkkk senang, I’ll siap2 attach the tube for you, so nnt sampai rumah can just pasang ke kepala pipe.

filter 3

So, what say you? A superb filter like this cost only RM399? Kita ada juga filter yg harga ribu2, tapi yg ni paling affordable and reliable :) Nnt kalau dah ada duit extra or budget extra can buy yg harga ribu2 pula ya, sbb lebih kualiti air nya dan kita boleh dapat air alkali straight from the tap. Air alkali ni bagus diminum sbb badan kita penuh acid yg at certain point boleh jadi racun kepada kita. Jadi kita perlukan alkali utk neutralize kan acid. Ok itu cerita lain kali. I really need to stop now hehe.

hexagon filter 4

Oh, by the way I baru jer daftar my first Cosway VIP Shopper, selalu daftar BO jer (business owner utk jadi stockist), process is quite simple. So siapa yg dh expire membership tu, boleh la renew thru me ok. Just fill up this form utk member registration http://www.mrmrsimran.com/vip-shopper/

 Subscribe my blog for latest update

 

Comments

Year End Shopping - YES

How time flies! We are about to reach end of 2013 year in only a couple of months. Have we achieved enough this year? Let’s hope each of us has achieved something at least. Betul tak? Set azam every year memang perlu, so that we know our aim and focus in achieving it. Kalau tak ada aim, kita tak tahu apa yg perlu diutamakan dan di akhirnya, kita tak akan mencapai apa2 kejayaan. Berapa banyak azam yg dah tertunai tidak penting, yg penting ada tak azam yg dh berjaya ditunaikan? Biar kecil, biar sedikit asalkan ada :) So insya Allah it would be a stepping-stone for you to materialize bigger and more important achievement in the future.

As for me, azam akhir tahun (haha org set azam awal tahun kan? ye, saya set azam akhir tahun, well…..it’s not really azam la pon) I’m thinking of getting myself a dress :D But this time around, I need a dress that can do wonders to my not so well…(rolls eyes) proportionate body. Not to mention overweight too. Arghhh. So I actually have 2 goals to complete. One to get a super pretty dress, second I need to lose weight in order to look super pretty in that super pretty dress. Do you copy? Ok good.

Why suddenly yours truly wanting a dress?

Hmm ok, am thinking to go for holiday in December (if time and money permit) Jadi macam nk pergi dinner dgn husband, kalau tk masa holiday pon, anytime yg sesuai. Since our last fine dining together was years back, and I really long for it to happen again. Sejak ada anak, we are too focus in raising our kids, till we forgot about our lovey dovey thingy. We definitely need a time off. Sigh…

And about the dress….I’m eyeing these 2 dresses available at Zalora Malaysia

 

rizalman-3316-560921-1-zoom

A sharp black (loveeee black) dress with gold zipper along the sleeve and neckline by the famous designer Rizalman Ibrahim. The dress is partly kaftan and it has no waistline. I prefer dress without waistline, since I don’t have a waist, ok I lied…I do, it just that am not proud of it. Hahahaha. Damn it, I truly hope my protein shake diet would work, it used to work and i hope it would still work! If not waaaa nagess. My body weight fluctuates so easily, and I hate it to the max! I can gain 5kg overnight. How’s that? (I know I exaggerate but still benciiiii)

jovian-mandagie-for-zalora-2872-818431-2-zoom

Second dress that I think I might look in it (I think okayy, but I doubted it) is a maroon colour dress by the talented young designer Jovian Mandagie It’s a traffic stopper dress I would say, one ought to be confident enough to wear this piece. Need to wear it with the right make up and hijab, if not just forget about it lah. You gonna ruin this lovely dress, if you plan to wear it with muka yg comot haha. I am hoping the waterfall ruffles can give an illusion of slimmer figure, really counting on it phewww. Huhuh. So basically these 2 dresses are in my wish list. But I do have a fickle minded, mind you. So who knows I might change my mind entirely tomorrow.  But for now, I aimed for these 2. Promise.

Zalora is also having a new line in their store Ezra. I kinda like the collection, it’s not muslimah friendly wear tho, tapi ala mcm tk biasa, nk match kan baju sleeveless with jacket kan? I love jacket, I always love jacket. Sebab? You boleh pakai t-shirt tidur underneath dan sarung jacket, terus nampak like million bucks lady dah. Betul tak? Jacket is the fastest way to look trendy, stylish in a jiffy. I macam suka tweed jacket Ezra ni, cantik tak?

ezra-4490-005051-1-zoom

Hmm apparently Zalora ni pon ada jual tudung. Hehe. Bagus gak eh, sbb I tengok la kt FB tu punya la ramai org jual tudung, tapi bila tanya manjang sold out jer. Jadi kalau lagi ramai jual lagi bagus la, dapat tampung demand. Boleh try usha2 Zalora tudung online

I guess, that’s all for today. Seriously, am actually a bit stressed sbb still tak dapat pharmacist to partner with me to run my Cosway Farmasi store. Tapi sabar itu separuh dari iman. Chill out a bit, tulis entry pasal dress, and doa for a better day tomorrow. Semoga dipermudahkan Allah, amin.

Comments

Main Ingredients for a Tasty & Healthy Smoothies

Red Smoothies

I’m into healthy smoothies now. For your info, not long ago, I used to consume protein shakes to control my weight and it really worked for me. But things have changed quite a lot after I gave birth to my first and second son. Not only I tend to skip meal but also I didn’t get enough sleep. I often staying up late to finish my work too.

I was then quit consuming the protein shakes completely and decided to just control my food intake and try to lose weight without the shakes. I just don’t want to be too depending on it. To be very careful with the calorie intake is pretty easy to me as I’m not really an avid fan of food, but to consistently eating on time…….hmmm it appeared that I have problem to eat on time.

That’s where the smoothies (I prefer to call it smoothies than shakes now) come into picture again ^_^ I realized that shakes/smoothies are much easier to consume, so it seems that it fits the bill here. I would never have problem to have my meal on time again after this, if I take those healthy smoothies. I’ve always not able to eat on time due to my kids. They are very demanding you knooow. Sigh. Sorang nak susu, sorang nk kencing, sorang nk berak, sorang nk tidur, sorang nk dukung, sorang nk pegi sekolah, sorang nk makan, sorang panjat meja and the list go on! Jadi bila I fail to eat on time, it slowing down my metabolic rate and plus when I keep staying up late to finish my pending works (due to busy attending my kids during daytime) , it affects my health and my body ability to lose weight.

So since I’m now a Cosway Business Owner (Cosway Business Owner , BO for short and Cosway vip shopper is different, business owner can become a stockist, while VIP shopper can’t) , so I’m thinking why not I give Cosway protein products a shot? They are affordable (especially during promotion time) and high quality like the other good brands as well as all Cosway protein products are made by a well-known protein specialist manufacturer in US name Solae

So, I have few good and affordable protein products that I can use to make healthy smoothies. For now I chose Bio-Protein  + Lecithin as main ingredients. I cannot claim these combination is a meal replacement, but I would say it close to it lah (by right kalau meal replacement product adalah lagi mahal sedikit, Cosway ada juga meal replacement products but I nak give this combination a try first)

Protein is good to curb hunger as well as providing many good nutrients for body and brain at the same time, while Lecithin can eliminate fat bulges. To those who wants to buy this can buy from me. Contact me HERE. No worries, kalau dah member Cosway, I jual harga member juga just tambah duit pos (but I’ll buy the product using my ID tau, not yours) Kalau belum member pula dan nk beli, boleh beli juga pada harga retail dan kalau nk join member pon boleh juga, just isi form kt blog I ni dulu ok. Registration fee is RM30 only.

Cosway Smoothies Bio-Protein Plus, Lecithin , Shake n TakeShaker. Hmmm, just realized that I don’t have a shaker. Shaker dulu2 dah entah ke mana, ada my mother in law guna buat minum air teh tarik kt office. Haha. So shopping mode is ON. Teringat ada kawan jual Shake n Take. I know I can get it elsewhere bit cheaper, tapi atas semangat support business kawan, dan kawan I tu pon selalu support my business (selalu tempah baju cantik-cantik dan sangat tidak cerewet) , so apalah sangat mahal sikit kan, asalkan kawan kita happy and I dapat return the favor. So I ordered Shake n Take from her. This how the Shake n Take looks like. It’s a small blender that comes with 2 sports bottle/tumbler. You can just blend, remove the tumbler and drink the shakes straight from the tumbler. Easy kan? Siapa nak full set , meaning Shake n Take, Bio-Protein Plus and Lecithin pon boleh beli thru me. I can supply the Shake & Take. Anything lah as long as you guys happy. Hehe.I just love selling stuff.

Shake-N-Take-Mini-Blender

So my first smoothies was too thick. Hehe. Terlebih excited campur segala mcm benda (sebenarnya I takut dia jadi tasteless, hence dumping everything into it, hahaha) Jadi esok I nak guna just plain water and not soy milk , then i nk add something sour like orange or lemon dan sedikit yoghurt sahaja. Sbb tadi I semangat tuang sampai semangkuk yoghurt. Hihihi. Will continue try on new recipe and kalau ada lah yg sedap, I’ll defnitely share it here ^_^

Till then, happy Smooth’ing!

p/s: I’ve make a point to sleep before 2am (kira 2am tu paling lambat and now it’s already 2o minutes past 2)

Subscribe my blog to get latest update

 

 

 

 

 

Comments

Insidious Chapter 2 Horror Movie 2013

[SPOILER AHEAD]

Insidious-Chapter-2

Berjaya tengok movie baru-baru ni. My sister voluntarily nk jaga my baby sampai the next day, meaning baby tidur dekat rumah my sister, then Ichiro pula nak tidur dengan grandpa, jadi me and imran cepat-cepat keluar rumah pukul 12 tgh malam, gi Paradigm mall, beli tiket and tengok pukul 12.30 malam punya show. Dah la cerita hantu mmg cari nahas kan? Hehe

The first Insidious movie took me few days to erase the creepiness from my brain, so does The Conjuring (another ghost movie by James Wan) , bapak seram The Conjuring. The Conjuring and Insidious are totally different. Conjuring quite straight forward and the movie was based on true story, meanwhile Insidious on the other hand is a clever movie. It requires a bit of thinking throughout the movie itself.

Insidious & Insidious Chapter 2 ada berkait. Jadi kalau nk tgk yg chapter 2, kene tengok yg first movie dulu. Kalau tak nnt tk faham and menyebabkan tk dapat nk feel tgk movie yg kedua. Orang lain semua dah faham , kau dok apasal cam ni ha? apasal cam tu plak? nanti menyebabkan tk dapat nk catch up dgn movie kedua. Chapter 2 is quite fast and less creepy. It’s actually serve to tie up loose ends in the first Insidious movie. But still an interesting movie to watch. But to those who are easily frightened, do not watch these 2 movies alone (Insidious 1 & 2) I masih ada beberapa soalan yg berlegar di minda yg belum ada jawapan. Sesiapa yg dah tengok dua-dua filem ni kan, boleh tak share korang punya pendapat. I ada 3 soalan.

  1. Siapa hantu lelaki yg pakai jaket hitam yg cuba kacau baby yg tidur dalam baby cot dalam first movie?
  2. Macam mana hantu Parker (yg pakai baju wedding hitam + veil) punya mak, boleh jadi hantu juga? Adakah dia mati dibunuh oleh Parker?
  3. Dan macam mana hantu mak Parker ni bleh contact dgn team ghostbusters + Lorraine masa diaorg main dadu utk contact dgn Elise? Kan sepatutnya diaorg nk contact roh Elise masa kat dalam bilik bacaan Elise, tapi macam mana hantu mak Parker pula yg respond dgn dadu tu?

 

Yang Benar.

Saya yg sangat mengharapkan jawapan kepada persoalan di atas sbb dah berhari2 tk senang duduk fikir benda ni. Hehe.

p/s: kalau sesiapa berminat nk terima my blog update ke email masing2, boleh subscribe di sini ya Subscribe

Show More: 12...67891011121314...224225