Hari Raya

Comments

Selamat Hari Raya 2014

image

Assalamualaikum, whoooaaa dah 4 bulan tk blog. Lama gila. Dah banyak kali cuba nak blog tapi keadaan mmg tk mengizinkan sbb kalau nk blog kena aman.

I just bought a new phone, bigger screen and faster processor, hope with this new phone I can blog more often

Laptop? memang tak boleh la, sbb bila on je byk la yg bergayut, lagipun sekarang laptop mmg dah selalu off sbb kalau boleh tak nak Ichiro and Kenji addicted to computer and gadget. Handphone quite easy nak sorokkan.

Ok insyallah will blog more. Banyak ni benda nk cerita, dh lama sgt tk blog, dari tk pandai jahit sampai dh pandai jahit hehe. Ok goodnight!

Selamat Hari Raya dari Mr & Mrs Imran sekeluarga

Comments

I'm back with capital "B"

Wah lama gila eh tk update. Dari start puasa sampai dah nk habis puasa dah ni. Well, I was busy preparing myself for Cosway interview, for the past few weeks I didn’t live like a normal human. I burn the midnight oil to study for almost every night till sahur, imagine that. Then stayed up some more for solat subuh, sbb kalau tidur lepas sahur nnt takut tk boleh nk bgn subuh sbb dh ngantuk sgt, then the moment nk tidur tu anak2 pon dh start la pre-waking , hihi. Mmg hidup tk serupa orang.

Tapi alhamdullilah, interview dah lepas I can toss away all the notes and catalogues already. Hahaha. Lega gila. Result will be out in 2 weeks time, really hope I can pass the interview as I don’t want to repeat and baca/hafal notes mcm nk gila lagi.

Today went to Melaka Aeon to do some raya shopping, alhamdullilah tk ramai sgt orang except di Padini stores yg jam pack mcm sardin tadi. Dekat Jusco ok, aman damai :) I spotted my old schoolmate in Jusco but didn’t tegur him sbb I was queuing far behind in the line to pay for my purchases. But he looks well and happy with family, so happy for him :) His name is Fairuz by the way.

What’s your raya theme colour? Mine would be purple (for first raya), same like last year sbb last year I tk dpt pakai my baju raya, so this year kene pakai. Haha. But sadly the baju is too loose for me already, sbb I buat baju tu for masa confinement (because I delivered my baby middle of Ramadan last year), so time raya I pantang lagi. So now bila nk pakai balik, the dress is too large for me, tried to jahit tangan sket kasi kecik kt pinggang, sbb I don’t mind pakai loose, few months back was ok, tapi few days ago try balik, looks horrible la, chest area dh terlalu longgar and I still tk sure nk pakai ke tak that purple dress this year, maybe I need to wear something else, seriously don’t know!!! Sbb dress tu buat I nampak heavy and gemuk plak (dah la mmg dh gemuk, makin bertambah2 gemuk pakai baju baggy semacam) Hmm how now brown cow?

Utk casual wear, I just beli je yg boleh match dgn my kids and husband. I bought for the kids first last week, then dh dpt for depa, baru mak ayah cari baju yg leh match. I’ve been many blouse ever since I joined Cosway, sbb selalu gi training and jumpa orang, so kene look presentable kan. Lagipon sejak tk kerja and duduk rumah, mmg tkder sgt membeli baju sbb tk berapa nk guna sgt baju lawa2. Jadi dh byk beli baju, tkder la berapa nk beria beli baju for raya, pakai je apa yg ada, tapi tadi beli la jugak, but not really for Raya, more for something to wear during meeting with prospects , tapi I bought yg colour co-ordinate with my family la.

I noticed that this year mcm warna navy blue and white kinda in. Mula2 I beli my kids baju warna tu, sbb cantik, then tadi dekat Padini, pon ada byk warna mcm tu for men, so husband bought 3 pieces, then I gi Jusco pon byk dat colour gerammmm. So senang I beli je la follow colour kids and husband. Hehe. I mmg tk kisah warna apa pon sgt, semua warna I pakai. Warna for tudung jer I picky sket, sbb kalau silap warna muka jadi caca marba. Haha.

I need to buy fabric utk buat tudung next week, then pants! I want pants! I want stripe / polkadot / flower prints pants. And some brooches. Brooch ni mmg sadis la kalau beli, lepas pakai dua tiga kali, tk senonoh dah brooch2 tu, batu gugur bagai. I ada beli brooch 10 thn lepas rasanya, sampai sekarang tahan lagi, kembar 3 brooch tu I beli utk pakai kebaya. I wonder why that brooch boleh tahan tapi brooch lain tk tahan. I tgk kualiti besi lebih tebal dan tahan, batu pon jenis lekat kuat. Harga mahal sket rasanya, mahal tapi pakai 10 tahun , berbaloi kan?

Ok la, esok I update pasal Jubah Solat Hajidah rekaan terbaru I, dan dh start jual dah di blog dan fb. Siapa yg suka telekung one piece yg praktikal dan cantik (bukan nampak mcm baju sky dive atau teletubbies), boleh beli my Hajidah, saya jamin cantik!! Kalau tk sabar nk tengok boleh tengok di blog Nilam http://www.nilamboutique.com/blog

Ok bye!

Comments

Eid Mubarak 2012

Pagi Aidilfitri nan indah, 2012 (sorry gambar kabur, yg ni jer yg paling ok. gambar lain hancuss)

I know it’s a little late but taking advantage of raya that lasts for a month, me and family would like to wish Eid Mubarak and Maaf Zahir Batin to all friends and readers of this blog. May Allah accept our fasts (i wasn’t fasting this year but insyallah will do soonest possible since I got to qada a month of puasa…matiiii) and shower us with happiness.

So, how’s your raya? Hope all of you had a blast raya celebration. For myself, this year raya is not so fun :( due to I’ m still in confinement and I don’t have raya clothes that can fit me well. Jadinya I beraya dalam bilik jer lah, dgn uniform pantang sepanjang seminggu beraya.

Tapi raya kali ini lebih bermakna, sebab kami telah berjaya (hahaha) menambah ahli keluarga yang baru. Alhamdullilah, dan dapat beraya bersama2 baby baru. Sangat seronok walaupon aktiviti raya kami lebih kepada membersihkan berak dan menyusukan baby. Huhuhu.

Ichiro sebok nk kiss baby kenji masa bergambar. That’s my only niece in pink kurung. Semua my anak buah belah my family is lelaki except Izzati ni, and belah imran pon so far sorang jer cucu perempuan.

Apa-apa pon, please accept our apologies, kot2 ada my entry yg menyakitkan hati atau mengguris perasaan. Insyallah lepas ni I rajin2 kan diri update blog, sbb hari tu baru tersedar bahawasanya hosting saya ni bukan free, jadi haruslah update blog selalu, if not rugi jer bayar utk domain n hosting. I have here raya pictures of my little family. It almost impossible to get everyone ready for the picture, but this set of piccas looks quite ok I guess. Tak banyak gambar, sbb I tkder baju raya. Lagipon nk bersiap2 utk ambil gambar family takes ages to finish, dengan nk menyiapkan anak2 lagi. Tobat..tobat….

Si muffin cheek, double chin. Arghhhhhh.

Utk peminat2 telekung Nilam yg tk berjaya beli masa first batch hari tu. Good news, insyallah dalam minggu depan kami restock yg jersey and lagi 2 minggu utk yg polyester. Kali ni ada macam2 warna lagi. Be alert ok, sila bookmark our website and blog, sbb lepas2 ni, semua update akan dimulakan di blog dan website dulu. Update di Facebook and twitter menyusul selepas blog dan website dah siap update ok.

Comments

After "Raya" shock...

Salam semua, sorryyyy yeh gambar raya belum beredit lagi, ada la sikit2 I dh upload dekat fb, tapi mmg sikit sesangat. Tahun ni tk amik gambar banyak, sbb mcm busy melayan tetamu and membasuh pinggan dgn dress meleret2 kt lantai. Serabut mak.
Then lepas raya, busy manage orders for Lonia, ramai org buat open house, open school, open office, open dewan bagai…so, alhamdullilah orders for chocolate, cookies, apam, cheesetart and etc pouring in :)
Pastu, tk cukup dgn order utk bahan makanan, baju-baju pon banyak juga, 2-3 hari ni busy buat fabric flowers utk jahit atas baju customer nnt. Nantikan hasilnya ok. Sorry darling semua, nnt I dpt lepas hengap, I update gambar2 raya ok. Actually gambar raya dalam camera my adik, tu yg lambat sket nk edit bagai. Nnt siap I upload cepat2, and jgn muntah tgk muka I ok. Hehe.
Muahsssss, selamat makan2 jamuan raya weekend ni ok. Kalau nk jemput I ke open house, silalah msg I ok. Mana-mana I can datang, insyallah I datang.
Bye!


Comments

Selamat Hari Raya

Saya takut mungkin lepas ni tk sempat lagi nk update blog sampai lah menjelang raya nnt. Jadi saya ingin mengucapkan Selamat Hari Raya dan Maaf Zahir Batin kepada semua. Semoga kite akan bertemu banyak lagi Ramadhan di masa hadapan. Insyallah. Maafkan saya sekiranya apa yg saya tulis dan cerita di blog ini ada menguris hati sesiapa. Apa yg saya cerita dan tulis disini semuanya adalah tentang diri saya dan perniagaan saya tiada niat utk menyakitkan hati sesiapa pon kalau lah ada ye. Harap-harap tak ada. :)

Pandu kereta berhati-hati dan kalau mengantuk berhentilah tidur dulu. I dgn husband selalu balik malam hari dan mengantuk. Kiteorg selalu tidur di R&R area. Kalau tk ngantuk I akan ganti husband drive kereta.

Maaf lah tk sempat nk buat kad raya khas utk Mr & Mrs Imran. So, jadinya saya guna kad raya digital Nilam Boutique lah ye. Sama jer sbb dari org yg sama.

Semoga bergembira di hari raya!

Related Posts with Thumbnails
Show More: 1234567891011