eCosway / Cosway Free Store

Comments

Keyword : Beza VIP Shopper dan Business Owner

Sekali sekali saya rasa saya nak tulis blog berdasarkan “keyword” yang pelawat blog ini guna di mana-mana “search engine” sehingga berjaya tiba di blog saya ini. Kadang-kadang bila tengok semua “keyword” ada juga yg lawak, yang tak senonoh, yang tk masuk akal dan sebagainya. Hehe. Kalau you all ada blog, mungkin boleh sekali sekali tengok apa keyword yang digunakan oleh pembaca kalian.

beza vip shopper cosway dan business owner cosway

Ok saya pilih “keyword” ini untuk diperjelaskan sebab ianya penting kepada bisnes saya. Hehe. Prospek datang ke mari utk cari info, jadi saya dengan berbesar hati nak terangkan dengan lebih terperinci. Sebab kadang2 pelawat ni datang ke blog nak cari info, tapi bila info yg ada kurang jelas, diaorg kadang-kadang lebih gemar mencari lagi sampai dapat apa yg dicari, daripada menghubungi tuan punya blog. Sebabnya? Adalah lebih cepat terus mencari dari menunggu tuan punya blog membalas email. Atau kadang-kadang tk balas langsung pon ada. Hehe.

Tapi jangan risau, email saya memang terus di hantar ke telefon saya, jadi saya memang hampir setiap kali email masuk saya akan balas masa itu juga. Melainkan kalau saya ada kerja, tapi selalunya takkan lewat sampai 5 jam , setakat lewat 1- 2 jam.

Ok beza VIP Shopper dan Business Owner Co***y adalah seperti di bawah ini;

VIP Shopper

  • Yuran – RM30 setahun (atau beli barang bernilai RM100, automatik jadi ahli)
  • Dapat “starter kit” – ada “pamphlet” produk2 dan katalog terkini
  • Katalog untuk promosi yang menarik di hantar ke alamat pilihan setiap bulan
  • Setiap pembelian RM30 – boleh dapat satu kupon
  • Setiap pembelian RM50 – boleh dapat satu redemption point
  • Boleh menaja VIP Shopper yang lain dan boleh dapat redemption point untuk setiap pembelian yang dibuat oleh VIP Shopper yang telah ditaja

Business Owner

  • Yuran – RM100 setahun
  • Dapat “starter kit” – ada “pamphlet” produk2 dan katalog terkini
  • Katalog untuk promosi yang menarik di hantar ke alamat pilihan setiap bulan
  • Setiap pembelian RM30 – boleh dapat satu kupon
  • Setiap pembelian RM50 – boleh dapat satu redemption point
  • Boleh menaja VIP Shopper dan Business Owner yang lain. Setiap pembelian yang dibuat oleh ahli2 di dalam rangkaian boleh ditukar kepada “cash money” . Maksudnya adalah boleh menjana pendapatan dan pada masa yang sama menikmati penjimatan harga yang amat berbaloi.
  • Ada peluang untuk menjadi “stockist” – hubungi saya sekiranya ingin tahu bagaimana ingin memohon menjadi “stockist” Co***y

Jadi apa yang boleh dirumuskan ialah VIP Shopper dan Business Owner adalah lebih kurang sama. Cuma perbezaan besar adalah dari segi jumlah yuran tahunan dan juga kelebihan untuk menaja ahli VIP Shopper dan Business Owner yang lain. Di mana anda boleh nampak dengan jelas yang sekiranya sekadar mendaftar sebagai VIP Shopper , anda cuma boleh menaja ahli VIP Shopper sahaja dan bonus diberikan di dalam bentuk “redemption point” Poin-poin ini boleh digunakan untuk banyak barang elektrik dan peralatan rumah yang menarik (saya sudah ada senarai panjang barang-barang yang ingin ditebus menggunakan poin dan kupon ^_^ ) Jadi boleh disimpulkan VIP Shopper sangat sesuai bagi orang-orang yang sekadar ingin membeli barang kegunaan sendiri pada harga yang sangat berbaloi-baloi

Manakala untuk Business Owner, keistimewaannya adalah sangat luas di mana anda boleh menaja VIP Shopper dan juga boleh menaja Business Owner yang lain. Bonus diberikan di dalam bentuk wang ringgit ataupon “cheque” Setiap pembelian di dalam rangkaian tidak kira walau di mana jua pembelian itu dibuat bonus akan terus disalurkan ke akaun penaja. Selain daripada itu Business Owner mempunyai peluang untuk menjadi “Store Operator” (stockist) Jadi secara ringkas , jika anda berminat untuk berniaga dan menambah pendapatan, serta inginkan perniagaan yang mempunyai banyak produk yang sangat berkualiti dan harga mampu milik, anda boleh lah menyertai saya dan mendaftar sebagai Business Owner. Syarat2 lain saya boleh jelaskan melalui email atau kita boleh berjumpa.

Ini adalah antara barang-barang yang menarik yang boleh ditebus dengan menggunakan kupon dan poin. Menarik bukan?

Cosway Redemption Products

Comments

Speak The Truth

speak the truthPicture from : http://www.iliketoquote.com

Yesterday evening I received a message via my phone from a prospect. She said that she’s interested with Co***y business and would like to know more details on how to apply to become as stockist.

So, I called her up and we spoke for a while. An interesting question came from her as we both were about to start to go into more details, she asked me;

Her : Saya minat nak tahu, tapi tengok ramai yg promote semua cerita yang seronok2 jer tentang business ni. Jadi saya nk tahu la betul ke semua indah belaka? Sbb ada kawan kata bukan senang sebenarnya nk dapat kedai tu.

Me : Ya betul, memang bukan senang. Dan saya pon bukan jenis suka cerita yg seronok2 dulu utk ajak org involve in this business. Saya lebih suka utk menerangkan syarat2 dan perkara2 yg perlu dibuat terlebih dahulu utk kita layak dapat kedai.

Her : Haaaa baguslah macam tu. Sebab saya ni minat tapi takut juga kalau tk tahu apa yg terselindung, nnt kita sambung esok guna whatsapp ya, sbb dekat rumah saya tkder internet, esok kt office ada internet boleh whatsapp.

Me : Ok , sambung chat esok 

Actually we talked quite a lot, but I just wanna focus about “telling the truth” There are too many cases out there where agent/independent distributors/dealer and etc didn’t really tell the whole lot story about the business before luring people to commit into the business. It always end up with a disaster as many people (literally) felt that they’ve been cheated and later they would start spreading bad stories about the business. Sama kes macam Co***y ini juga. I’ve been in the business and I know which part that most of BO prefer not to say anything about it. It’s like “hey I don’t tell lies, I just didn’t mention about it…and that’s not count as lies”  Masyallah.  I’ve no idea what they have in mind.

Bagi saya, utk saya boleh meneruskan kehidupan dan tidur dengan lena diwaktu malam adalah dengan bercakap jujur. Tidak boleh saya bayangkan bagaimana seseorang boleh tidak berkata jujur atau menyembunyikan kebenaran dan menyebabkan sesuatu perkara itu berterusan hingga menjejaskan kehidupan ramai orang. Seriously, I cannot brain that.

Penting berkata benar sbb information yang kita berikan akan disebarkan kepada orang lain yang akan menyertai business kemudian nanti, jadi jika banyak information yang “disenyapkan” atau “diputar belitkan” , bayangkan berapa ramai yang akan tertipu?

Sebenarnya ada banyak kerugian bila kita tk berkata benar atau menyembunyikan information tertentu, walaupon pada jangka masa pendek, mmg akan untung sedikit tetapi untuk jangka masa panjang kerugian adalah berlipat ganda dan tk termasuk dosa lagi yang nk kene tanggung.

Antara2 kerugian;

  • Apabila prospek tidak tahu tugasan2 yg perlu dibuat dan mereka anggap dgn membayar sejumlah wang sudah boleh dapat kedai, prospek ini akan gagal kerana dia tidak mampu utk menyelesaikan tugasan itu di kemudian hari. (Jika diberitahu awal, kemungkinan besar dia tidak akan sertai business itu kerana dia tahu dia tidak akan mampu utk selesaikan tugasan) Org yg merekrut akan terasa kepenatan juga akhirnya, apabila semua org yg dia rekrut tidak boleh selesaikan tugasan, jadi keuntungan yg dia perolehi cuma lah sekali sahaja iaitu ketika prospek itu masuk dan membayar modal.
  • Apabila prospek yang sudah menyertai business tersebut dan mula menghidu adanya maklumat2 yang tidak diberitahu secara telus, mereka akan mula bercerita dan menyebabkan cerita tersebut tersebar luas dan menyebabkan nama org yg merekrut busuk dan reputasi business juga tercemar. Akhirnya org akan mula menjauhi dan pihak syarikat pula yg susah utk menjelaskan perkara yg sebenar. Itu adalah sangat merugikan.

Banyak lagi sebenarnya, tapi i think u get the idea already. Business MLM atau direct selling, bukanlah asyik nk menipu orang jer. Kalau ikut orang yang betul, insyallah selamat. Lagipon yang menipu dan menyebabkan MLM atau direct selling dapat nama busuk adalah kerana segelintir manusia yang tamak dan tak fikir orang bukan senang nk kumpul duit utk nk labur dalam business secara suka2. Jadi jangan bazirkan duit rakan2, ahli keluarga dan saudara2 kita kerana kita selfish dan asyik fikir nk untung kita jer.

No such thing “dia boleh buat , aku boleh buat” Tak semestinya saya berjaya dgn business ini, orang lain pon boleh berjaya. Allah jadikan kita semua berbeza2 kebolehan , utk variasi . Kalau semua orang dalam dunia ni  bekerja dan berjaya dgn satu business jer, Macam mana eh dunia ni agaknya? Siapa nk jadi tukang cuci toilet? Tukang masak? Tukang jahit? Tukang kayu? dan lain-lain. Tapi jika kamu ada kekuatan dan azam yg tinggi utk jadi seperti orang2 yg telah berjaya di dalam business ini, marilah cuba. Sebab belum cuba belum tahu kan?

Fikirkan

Comments

Epic Era Fever - Part 1

Saya ada berita baik utk semua yang masih tercari-cari perniagaan yang boleh dijalankan dari RUMAH dan mampu memberikan pendapatan yang stabil. Saya akan “update” dengan lebih terperinci dgn business ini bermula dengan bahagian pertama ini dulu ok. Sesiapa yang tak sabar nk tahu lebih details (memandangkan tarikh pendaftaran semakin hampir) boleh lah contact saya, dan saya boleh explain dgn lebih detail ok.

Mesti ada yang kata dalam hati, ah sure boring, sure just another typical direct selling company..Ok I don’t blame you sebab most of us are like that. Tapi kali ini, you got to read till the end if you really looking for an ideal and simple business that you can just do with merely a computer and internet line at home. Antara ciri-ciri lain yang anda harus ambil tahu tentang perniagaan ini ialah;

  1. Epic Era ialah sebuah syarikat dari Utah, US yang bergabung dengan Cosway/eCosway untuk mewujudkan satu plan perniagaan “Trinary” (yup you heard it right, trinary not binary ya) yang PERTAMA di dunia
  2. Epic baru dilancarkan pada bulan lepas iaitu October 2013, dan pendaftaran utk di Malaysia akan bermula pada bulan depan 16th Dec 2013. Jadi rebut peluang utk menjadi antara yg pertama menjalankan business ini dan menjual product Epic
  3. Gabungan Epic dan eCosway , menjadikan perkongsian ini lebih kukuh kerana tidak akan wujud masalah “product saturation” (iaitu satu situasi di mana syarikat tidak mempunyai banyak “product range” yang boleh dijual, yang menyebabkan pelanggan tidak boleh membeli barang lain selain apa yg dijual sahaja, ataupon produk tk ada stock, ini adalah masalah utama produk direct selling) Cosway/eCosway memang terkenal dengan seleksi barangan yang sangat banyak dan kini ada pertambahan dgn produk dari Epic, menjadikannya “one stop shopping center” utk semua orang. Produk Epic juga akan dijual di semua kedai Cosway.
  4. 1 network 2 bonuses! Oleh kerana Epic dan eCosway/Cosway bergabung jadi ia dikira seperti satu network, tetapi yang menariknya bonus diberikan oleh kedua2 syarikat ini. Buat kerja sekali, bonus 2 kali. Yup something like that :)
  5. Everything can be done ONLINE! Semua disediakan utk kemudahan anda memperkenalkan business ini secara online. Ada website, boleh order melalui website, boleh mendaftar ahli baru menggunakan website, online training, boleh check activity network dan sales melalui backend office yg juga adalah online, boleh promote product secara online juga kerana Epic menyediakan video iklan utk produk2 mereka. Tutorial untuk enroll (daftar ahli baru) juga ada disediakan dalam bentuk video.

epic era

Ok, I think cukup dulu 5 kot :) Nanti baca banyak2 pening. But yes, the above are 5 reasons that you should give this business a chance. Yang pertama di dunia tu, kena cuba ok :) Pada saya lah, kalau saya nk buat business saya prefer banyak produk, sbb tk kisah lah apa jua yg pelanggan minta, kita boleh sediakan. Ada juga yg kata, we need to have STAR product or killer product, jadi tk perlu jual banyak2 sangat. Itu pon betul juga, tetapi it depends on the type of product juga, kalau STAR produk tu mcm kek chocolate moist yang harga murah dan org suka nk beli berkali2, mmg ada 1 produk jer dh cukup utk dapatkan repeat sales, especially utk org yg gila kek mcm saya. Saya sanggup jer nk beli kek tu berkali2 sebulan. Tapi andai kata produk STAR tu mahal, harga 100++ dan utk kesihatan pula tu (ramai tk minat nk beli supplement or produk kesihatan, nk kene ketuk sekali, beli sekali) , kalau setakat 1 – 10 produk mungkin agak susah utk maintain sales yg bagus. Boleh tu memang boleh, saya tk kata tk boleh. Tapi agak susah sedikit berbanding jika anda boleh supply mcm2 produk. Customer pon sangat suka kalau ada byk pilihan. Mereka boleh memilih mengikut bajet dan “preference” . Nak supplement pokok senduduk ke, nak supplement tanam kt gunung himalaya ker…u just name it! (hehe joking..)

Contoh “training” video Epic. Just Listen. Interesting, I tk pernah tengok video training ala2 filem ni. Huhu.

Setiap “business owner” Cosway akan secara automatic menjadi ahli Epic, ini bermakna saya akan automatic menjadi ahli Epic, apabila ia bermula december ini. Jadi sesiapa yang nk join group saya, yang di mana kami memang ada group center yang sangat bagus, menjalankan aktiviti2 pembelajaran produk, marketing plan, oppurtunity talk, team building and etc Saya jemput sangat2 dengan tangan terbuka utk anda menyertai kami. Berkenaan dgn yuran pendaftaran dan lain2, akan saya update di blog, tapi buat masa ni kalau nk tahu , boleh contact saya dulu ok. Sbb sekarang ni mmg tk sempat lagi nk digest harga pendaftaran kerana dia ada byk jenis (since combine dgn eCosway), so mmg ada a few type, jadi nk explain kt sini I nk kene type panjang lebar. But now I need to sleep dulu. Huhu.

Ini adalah salah satu video iklan utk produk Epic iaitu Epic Curb. Curb sejenis “oral spray” yang boleh mengurangkan rasa suka dan ketagihan kepada makanan-makanan yang manis. Sangat berguna disaat2 gula naik harga eh? Hehe.

I really need to stop now, ladies (i believe majority my blog readers are ladies) if you want to among the first to be in Epic Era and run this fantastic business, do contact me

Subscribe my blog to get latest update

Comments

" Body Analysis Scale " Please Tell Me The Whole Story

health club body analysis scale

Health Club Body Scale Analysis . Member price RM83.90 only. Contact me here to join as member.

Yup , this machine ain’t cheating. She (oh yeah..I’ve decided to give it a gender, female to be exact hehe) will tell you the whole true story about your body. Scary tak? Yeahhhh…scary to the max ok. But don’t worry, she loves to tell different stories, as long as we willing to change our eating habit and everything that contributing to our body weigh, then the story will slowly change according to your current weigh.

I bought this one from Cosway (since I’m Cosyway Business Owner, mestilah beli from Cosway kan heee) for only RM83.90 only. You can also buy this body analysis scale at that price but first you must register as a member (you can do so through me, by filling up form here ) Sebab body analysis scale ni kalau retail price is around RM289 or RM300 . I memang dah teringin dengan body analysis scale ni sejak zaman I consume Herbalife lagi , cuma masa tu body analysis scale ni mcm still new in Malaysia market, so harga dia around RM300-RM500. Sangat mahal for a body scale if you ask me. So, I waited till now and taraaaaaaa I own one already. I’m one happy momma!

I perasan ramai yg masuk blog I ni cari testimonial I guna Herbalife. I memang guna Herbalife dulu lah, and if you stick to the diet plan Herbalife, mmg it works, mmg berkesan boleh kurus (tapi I dah tk jual Herbalife, boleh contact http://www.docesolutions.com.my kalau nk beli Herbalife) Same goes to Usana juga. I pon ada consume Usana, kalau ambil dgn betul mmg berkesan juga. Tapi sekarang saya guna product Cosway, sbb more value for money and product Cosway pon berkualiti, bukan cincai poncai buat kat kilang belakang rumah walaupon harga dia murah. Tapi kalau tengok sendiri betul2, harga product Cosway adalah lebih kurang sama dgn harga brand lain, Cosway pon ada meal replacement, protein powder, fiber powder, tea, supplement, semua pon ada, cumaaaaaaa Cosway ni uniknya dia ada sistem kupon dan sistem harga ahli yg sangat2 berbaloi. Cosway setiap bulan ada buat promotion, jenis2 promotion dia dashat2 tau, bukan yg setakat promo 10% cam tu, tapi cam buy 2 free 1, buy 4 free 3, 50%, 70% kalau stock clearance dia lagi la harga cam tk masuk akal. Lip palette yg harga RM48 jadi RM16 jer. Yup that cheap! Kalau takut dengan inflasi, kalau ada kesedaran nk tukar brand yg mahal2 yg you all dok pakai tapi tk memberi apa2 added value to your life, berhijrah lah kepada Cosway. Cosway insya Allah ada semua products (sampai org kata Cosway mcm pasar malam , sbb semua benda ada huhu)

Cosway ni selain dari dapat harga murah , boleh dapat kupon yg boleh tukar dgn barang, at the same time dapat juga point (yg store dalam sistem) pon boleh tukar barang. Mcm body analysis scale ni, kalau kumpul 62 coupons, boleh tukar dgn body analysis scale ni for FREE. Yes FREE. Setakat ini, I ada dalam dekat 200 kupon, tapi I nk tukar dgn benda lain. Hehe. Nk dapat kupon pon senang jer beli RM30 dapat satu kupon, pastu kalau beli RM150 sebulan dapat 5 + 8 kupon. Ha banyak tak?

Lepas tu kalau dh agak2 suka dgn sistem Cosway ni, boleh lah upgrade account jadi Business Owner mcm I, boleh jadi stockist Cosway. Ha suka tak? Boleh beli barang yg kita suka dan jadi stockist plak tu. Heaven ok :)

Ok nnt kita sambung lagi, for now siapa nk order beli Body Analysis Scale ni boleh contact I. Insya Allah start from esok or next week I start tulis pasal Epic + Cosway . Siapa Epic ni? Epic ni partner baru Cosway. Cosway and Epic team up utk create satu business yg sangat profitable, fair , fun and reliable. Epic dah launch baru je bulan ini di Utah US, so akan bermula di Malaysia bulan December nnt. But registration dan campaign dah bermula sekarang, so siapa berminat boleh follow my entry dari sekarang ok. Kalau minat jer terus roger I.

Comments

'Thirst' for Clean Drinking Water?

hexagonDUO

Hexagon DUO Water Filtration System

Sebenarnya dah start nk taip blog sejak dari pukul 12.30 malam. Tapi dok baca sana sini , browse sana sini…last2 dah nk pukul 2 pagi, satu benda pon tk taip lagi. Dan my curfew mmg sampai pukul 2 pagi jer boleh stay up sekarang ni, so let’s make do with the good 10 minutes left ni.

hexagon filter 1

Weekend is rather short kan sekarang ni? Pung pang pung pang dah Ahad. Haihh. I jual 2 Hexagon DUO Water Filter minggu ni. Harga retail is RM800, tapi kalau join member harga baru sekarang RM399 (dulu RM450, sekarang dah lagi murah, best kan?) Join member Cosway tk mahal RM30 sahaja. Itupon you akan dapat printed catalogue yg sangat menarik dan cantik berwarna setiap bulan. Senang nk shopping. Just tengok katalog, and let me know mana yg berkenan. I can order kan for you (guna your ID , so point dan kupon semua u boleh dapat) dan pos kan kepada u. Senang kan? Tk perlu susah nk berkejaran ke kedai Cosway, nk cari parking lagi and etc. So cut all the hassle and order through me ya.

filter 2

Hexagon DUO ni best sbb katrij dia tu tk perlu nk tukar2 selalu sangat. Dia maximum can go 12 months, tapi kalau rasa air dh lain, kene tukar la, tapi manufacturer kata kalau 10k gallon air, katrij boleh guna up to 12 months. Cuma kt dalam tu ada ceramic filter warna putih, yg tu kalau kotor boleh just bilas jadikan dia putih balik ok. Warranty setahun and katrij tu kalau nk beli can just order through me or buy at any Cosway store ok. Cara nk pasang pon bapakkkk senang, I’ll siap2 attach the tube for you, so nnt sampai rumah can just pasang ke kepala pipe.

filter 3

So, what say you? A superb filter like this cost only RM399? Kita ada juga filter yg harga ribu2, tapi yg ni paling affordable and reliable :) Nnt kalau dah ada duit extra or budget extra can buy yg harga ribu2 pula ya, sbb lebih kualiti air nya dan kita boleh dapat air alkali straight from the tap. Air alkali ni bagus diminum sbb badan kita penuh acid yg at certain point boleh jadi racun kepada kita. Jadi kita perlukan alkali utk neutralize kan acid. Ok itu cerita lain kali. I really need to stop now hehe.

hexagon filter 4

Oh, by the way I baru jer daftar my first Cosway VIP Shopper, selalu daftar BO jer (business owner utk jadi stockist), process is quite simple. So siapa yg dh expire membership tu, boleh la renew thru me ok. Just fill up this form utk member registration http://www.mrmrsimran.com/vip-shopper/

 Subscribe my blog for latest update

 

Related Posts with Thumbnails
Show More: 12345