Author: Mrs Imran

0

Cosway Online Super Awesome Plan

image

I’m currently attending Cosway briefing on their latest online shopping mall, and I tell you the commission plan is so crazy and easy to do.

Kalau ada sesiapa minat nak bisnes Online, ada dedicated website, modal murah dan boleh dibuat dari rumah jer pon guna Internet. Sesuai utk students, makcik, kakak dan lain2 lagi. Secara jujur I dah guna produk Cosway about 2 years dah dan saya rasa mmg produk semua terbaik, berkualiti dan berpatutan harganya. Contact saya ok utk dpt info lanjut!

0

Storage Idea for Small Bathroom

image

I’m a sucker of storage and I believe that we don’t need a big spacious house to live comfortably, but good and creative storage will definitely help to increase the living experience in a small space

0

Jahit Tepi Halus

image

Mocha Brown shawl yang dah siap dijahit tepi

Busy sket 2-3 menjak sbb nak siapkan orders, tiba2 ada rush order utk jahit tepi halus, kuantiti masih dalam lingkungan boleh di buat utk dlm masa 3 hari.

Proses jahit tepi kadang2 boleh buat rasa nak karate mesin jahit.  But most of the time it wasn’t the machine’s fault but fabric.

Lain fabric lain rupa jahit tepi tu bila dh siap walaupun setting dan benang sama. Yg paling tension bila jahitan tk nak lekat bila guna kain chiffon. Jahitan tu mcm tk “menggigit” kain, lagiĀ² kalau kain chiffon tu jenis yg ira dia jarangĀ² (biasa chiffon jenis ni guna utk buat lining) Jadi “tips” saya kalau nak jahit tepi kain jenis mcm chiffon ni, terutama di bahagian kain yg melawan arah ira kain atau bahagian yg dipotong serong atau melengkung, semasa nk jahit tu jahit ke dalam lebih sikit, maksudnya kena potong tepi kain tu dgn pisau mesin jahit tepi lebih ke dalam sikit jgn sipi hujung sgt, nnt mesti jahitan tk lekat.

Benang pon guna boleh tahan banyak guna kalau jahit tepi halus ni, sediakan benang extra kalau nk jahit banyak ok.

0

My Little Barney

image

Kenji falling asleep on the floor while playing with his toys

Look at thatttttt, isn’t he adorable with the cute purple Dino tail tied to his waist. Heheheh, yeah, I made that thing. I was in dire need to sew something easy and simple as I’ve been off from sewing far too long (due to raya holiday) till I felt soooo lazy to get the ball rolling again. Hence, the dino tail project. It turned out that my kids love it so much so I was thinking that maybe I can try to squeeze my time for a proper photo shoot session with the boys wearing the tails (will make one more too for Ichiro) Yeah… wishful thinking… I know, but I’ll try, insyallah

But only after I finish my “real” sewing works as i’ve got couple of telekung to be sewn asap. Already working on one. Wish me luck to finish all of it on time and I can have some fun sewing the tail.

image

0

Selamat Hari Raya 2014

image

Assalamualaikum, whoooaaa dah 4 bulan tk blog. Lama gila. Dah banyak kali cuba nak blog tapi keadaan mmg tk mengizinkan sbb kalau nk blog kena aman.

I just bought a new phone, bigger screen and faster processor, hope with this new phone I can blog more often

Laptop? memang tak boleh la, sbb bila on je byk la yg bergayut, lagipun sekarang laptop mmg dah selalu off sbb kalau boleh tak nak Ichiro and Kenji addicted to computer and gadget. Handphone quite easy nak sorokkan.

Ok insyallah will blog more. Banyak ni benda nk cerita, dh lama sgt tk blog, dari tk pandai jahit sampai dh pandai jahit hehe. Ok goodnight!

Selamat Hari Raya dari Mr & Mrs Imran sekeluarga

Related Posts with Thumbnails
Show More: 12345...221222