Comments

Insidious Chapter 2 Horror Movie 2013

[SPOILER AHEAD]

Insidious-Chapter-2

Berjaya tengok movie baru-baru ni. My sister voluntarily nk jaga my baby sampai the next day, meaning baby tidur dekat rumah my sister, then Ichiro pula nak tidur dengan grandpa, jadi me and imran cepat-cepat keluar rumah pukul 12 tgh malam, gi Paradigm mall, beli tiket and tengok pukul 12.30 malam punya show. Dah la cerita hantu mmg cari nahas kan? Hehe

The first Insidious movie took me few days to erase the creepiness from my brain, so does The Conjuring (another ghost movie by James Wan) , bapak seram The Conjuring. The Conjuring and Insidious are totally different. Conjuring quite straight forward and the movie was based on true story, meanwhile Insidious on the other hand is a clever movie. It requires a bit of thinking throughout the movie itself.

Insidious & Insidious Chapter 2 ada berkait. Jadi kalau nk tgk yg chapter 2, kene tengok yg first movie dulu. Kalau tak nnt tk faham and menyebabkan tk dapat nk feel tgk movie yg kedua. Orang lain semua dah faham , kau dok apasal cam ni ha? apasal cam tu plak? nanti menyebabkan tk dapat nk catch up dgn movie kedua. Chapter 2 is quite fast and less creepy. It’s actually serve to tie up loose ends in the first Insidious movie. But still an interesting movie to watch. But to those who are easily frightened, do not watch these 2 movies alone (Insidious 1 & 2) I masih ada beberapa soalan yg berlegar di minda yg belum ada jawapan. Sesiapa yg dah tengok dua-dua filem ni kan, boleh tak share korang punya pendapat. I ada 3 soalan.

  1. Siapa hantu lelaki yg pakai jaket hitam yg cuba kacau baby yg tidur dalam baby cot dalam first movie?
  2. Macam mana hantu Parker (yg pakai baju wedding hitam + veil) punya mak, boleh jadi hantu juga? Adakah dia mati dibunuh oleh Parker?
  3. Dan macam mana hantu mak Parker ni bleh contact dgn team ghostbusters + Lorraine masa diaorg main dadu utk contact dgn Elise? Kan sepatutnya diaorg nk contact roh Elise masa kat dalam bilik bacaan Elise, tapi macam mana hantu mak Parker pula yg respond dgn dadu tu?

 

Yang Benar.

Saya yg sangat mengharapkan jawapan kepada persoalan di atas sbb dah berhari2 tk senang duduk fikir benda ni. Hehe.

p/s: kalau sesiapa berminat nk terima my blog update ke email masing2, boleh subscribe di sini ya Subscribe

Related Posts with Thumbnails