Comments

Come let's join Sophie Paris!

sophie paris

Seriously, I don’t know how to start my writing. Just about an hour ago, I’ve almost finish writing / typing a blog entry and was about to publish it, unfortunately after few trials inserting a photo….suddenly….”poof” everything being swept so clean until not even a tiny dust left. The entry has gone with the wind. I felt like swearing….like really a lotttt you know. Because…it wasn’t easy for me to sneak into my room to use my computer and update my blog. So when things like this happen (blog entry mysteriously being erased), I really feel like I wanna scream at the top of my lungs. But no I didn’t…I chose to sleep right after that. Haha. Nk jerit buang karan jer, baik haku tido.

So, here I am, attempting for the second time to update my blog.

Ok ladiessss I got a good news for;

  1. fashionistas yang suka bergaya dan prefer barangan yang affordable dan trendy
  2. perempuan2 yang berminat nak berniaga tapi nak bermula dgn modal yg sedikit dahulu

Last week time I dok merayau2 kt internet, I terjumpa sorang seller yang ada upload katalog di album facebook. Katalog tu ada mcm2 barang menarik di mata I lah, I paling minat dgn blouse, jewelry and some bags. Jadi I tanya for details sbb thought mcm nk beli for myself. Jewelry dia sgt unik cam teringin la juga kan. Then dia kata nk join pon boleh juga cuma RM15 jer fee dan I kene bayar harga pos utk hantar starter kit. Kalau join member I can get 20% discount. So, since RM15 is consider cheap, so decided to join. But before that mmg dah jadi habit I, kalau sesuatu benda tu I suka dan I rasa ada jalan nk buat bisnes, I mesti akan buat research on my own. Mcm Cosway lah, I tk harapkan orang or upline utk cerita semua kt I. Sbb, kita kalau nk berjaya, kita mesti kaji sendiri, kalau tak nnt kene kelentong, kita sendiri yg nganga kan? Hihi.

Sophie Paris blouse

Jadi, bila dh kaji2 tu not that thoroughly but good enough to gather important information, I rasa mmg bagus la sbb Sophie Paris ni baru jer masuk Malaysia last year, tapi dia kt Indonesia dah lama dah you ollss. I terbaca kt Indonesia dah 17 tahun and many other countries also. Dekat Malaysia jer baru masuk.

Jadi I senaraikan advantage2 yg I rasa boleh dijadikan kayu ukur utk sesiapa yg berminat utk buat bisnes Sophie Paris ni ok.

  1. Masih baru sangat di Malaysia, masuk ke sini Jan 2012 (tahun lepas)
  2. Harga pendaftaran RM15 seumur hidup (tk perlu renew) Dibekalkan dgn starter kit yang sangat menarik ada katalog hardcopy, sticker, invitation card, manual guide book, purchase order form, bag (dgn gambar Eiffel tower) dan lain-lain lagi
  3. Katalog yang sangat menarik ala “magazine”, kali pertama join dia akan kasi free satu copy, utk lepas2 tu boleh subscribe ataupon beli di butik pon boleh I rasa. Utk org yg nk berniaga, it’s a must to have 1-2 copies in your bag, utk yg join for personal use, kalau tk ada pon tk apa sbb normally Sophie Paris akan upload katalog tersebut di website official Sophie Paris. Nk tengok katalog tu di website Sophie Paris pon boleh asalkan ada flash player. Katalog itu pon boleh dimuat turun kedalam computer. I pon ada juga upload katalog kt blog I ni, boleh check di sini http://www.mrmrsimran.com/gallery/
  4. Kitaran katalog adalah 45 hari, meaning setiap 45 hari akan ada katalog baru dan barang promo yang baru. Ada juga barang yg repeat dari katalog yang lepas2.
  5. Boleh juga order online via email, boleh check page ni http://www.sophieparis.com.my/product-order/mail-order.html . Ada details tentang order online. Tetapi nasihat saya sebelum nk try ambil order customer dan order melalui email, lebih afdal lawat butik dahulu dan tgk kualiti barangan, sbb takut jika perbezaan antara dalam katalog dgn yg sebenar terlalu banyak (sbbnya mmg adat kalau gambar barang di dalam katalog nampak lebih cantik atas faktor cahaya dan photo editing) Selain itu lebih bagus juga cuba utk membuat pesanan melalui email tu utk barang2 kita sendiri dahulu, jadi kita boleh tahu berapa lama diaorg process service dan apa masalah2 yang timbul. Tidak lah nnt bila kita order barang customer, macam2 masalah timbul pula (order silap, respond/reply email lambat, delivery slow and etc) I dh biasa berniaga online ni, so dh masak dgn benda2 ni :) Dh jadi asam garam. Tapi dari segi kualiti dan beza antara gambar dan yg actual, saya rasa dalam 20-30% jer beza itu pon sbb cahaya dan sbb bag2 yg dalam gambar tu diaorg dh lap dgn wax khas kasi nampak kilat2. Hihi. Sophie ada jual la wax tu. Jangan risau hee.
  6. Keuntungan dari bacaan I, I rasa kalau nk short term you guys boleh jual harga retail dan dapatkan untung dari perbezaan harga member dan harga retail. Yg 20% tu. Ataupon, jika mahukan untung long term, kira pandang jauh ke depan la ni kan, boleh aim for networking bonus. Kalau dh network ni, maknanya kita kene introduce, sells and recruit more people to join. Tapi kalau bijak, boleh apply dua2 cara juga, utk customer yg tk minat nk join, boleh jual harga retail, tapi customer yg suka nk membeli tiap2 bulan, boleh registerkan diaorg. Ok? Kalau network u very strong and bonus pon banyak, akan ada peluang untuk buka cawangan butik Sophie Paris yg pink karer tu, ha menarik tak?
  7. Penghantaran utk order secara online via email, adalah guna courier Skynet. Harga adalah flat rate RM15. Tk kisah berapa byk order pon, tetap RM15 juga harga pos yg Sophie Paris kenakan.
  8. HQ ada di PJ (sbb tu I senang nk pergi, sbb dekat dgn area my house) , tapi dekat negeri2 lain pon ada jugak branch.

sophie 9

Colourful handbags

Sophie Paris

Baju plus size pon ada juga

Ok la itu jer kot, my main business is still Cosway, yg Sophie Paris ni under my husband name. Saja nk wujudkan business utk my husband tu :) Walaupon business ni mcm utk perempuan, tapi jgn tak tahu founder adalah lelaki, dan ramai juga lelaki yg dh top buat sales dalam Sophie Paris ni. Ya, business tidak mengenal jantina. Haha. Kalau ada apa2 boleh contact I ok.Kalau mmg dh minat boleh terus isi form utk register di sini http://www.mrmrsimran.com/details-form-for-sophie-paris-registration/

Sekali lagi kalau nk tgk katalog boleh tgk di gallery Mr & Mrs Imran http://www.mrmrsimran.com/gallery/

Related Posts with Thumbnails