Comments

Hello Thursday

Assalammualaikum, didn’t update my blog on Tuesday like usual due to few reasons. Was under the weather since Monday and then was quite busy with my business thingy.

I was supposed to fast on Monday hari tu, but unfortunately in the morning I felt a bit unwell, thought that was because of sore throat, but then tiba-tiba kepala pening, rasa nk pitam and loya a bit (yeah I know lepas I cakap cam ni ramai suruh buat UPT) Hihi. Thanks for your concern, but nope I don’t think so. Ehe. Then ada kene mcm cirit sket juga. Hmm perut rasa memulas je all the time, then I suspect maybe food poisoning kot. I was totally flat that day and too weak even to carry my baby. Alhamdullilah syukur hari tu plak baby tidur lama sket dalam buai, so I can get some rest. Lepas Imran balik from work and take turn jaga the boys, I tertido sampai esoknya.

cosway talk kelana jaya 1

Monday ni pula byk orders for telekung masuk, I terpaksa hold delivery and reply emails. Sbb mmg tk larat gila2. Mmg kalau food poisoning mcm tu eh rasanya? The next day Tuesday, busy with Cosway talk pula. Of course I’m not the one who presenting the opportunity talk, but I was there to accompany my new prospect lagi. Alhamdullilah, mencari prospect yang berminat utk berniaga dan memiliki kedai adalah tidak serumit mencari prospect utk melaburkan duit berpuluh2 ribu dan kemudian sekadar mendapat beberapa killer product. Yg Cosway ni different, sbb kita penat-penat buat network, but at the end of the day, kita dapat kedai farmasi percuma Cosway.

Jadi kalau lah orang tanya i dua jenis soalan;

“Kamu nak tak buka business franchise? bayar modal Rm500k shj “

ATAU……

“Kamu nk tak bukak business franchise? bayar modal RM5k pastu buat networking, cari orang dalam 5-10 shj utk layak dapat kedai”

I don’t know you but me for sure go for number 2, because firstly….surely I don’t have that amount and not keen to apply for any loan, but am willing to do networking. Faham tak? Maksudnya, I lebih sanggup buat network dari kuar duit sendiri or buat loan utk jalankan perniagaan franchise. Kedai farmasi franchise Cosway ni, mmg seakan-seakan franchise, bezanya cuma pada konsep dan ianya adalah far better dari franchise. Totally new concept. Jadi dgn konsep menjalankan perniagaan franchise yg baru ni, mmg ramai yg berminat sbb modal adalah jauh lebih murah dan untung adalah jauh lebih untung. Jadi kalau nk jadi orang bijak, boleh datang talk dengar dulu details, kalau berminat I boleh guide, kalau tk berminat tk mengapa, tiada paksaan, totally no heart feeling. Kalau nk baca dulu syarat2 dan step2 boleh baca kt my previous entry ni, kalau minat nk dgr talk di Kelana Jaya, Petaling Jaya contact me

cosway talk kelana jaya 2

So, last week I bawak sorang lagi prospect baru ke talk, alhamdullilah she signed up and then this week she came to the talk with her prospect pula and alhamdullilah her prospect signed up too, and tomorrow prospect yg baru sign up tu said she’ll bring another friend, so it’s duplication process. Cuma yg paling penting carilah prospect yg betul2 business minded, kerana ini business serius, business nk jalankan kedai, bukan business kedai atas angin. Jadi kene betul2 bersungguh la. Part nk terangkan , details and all, don’t worry so much. Every week kita buat opportunity talk ni, jadi tk payah dah susah2 nk explain sgt. Our up-most leader every week turun center kasi talk to explain to new prospect. Normally I datang and lepak2 minum teh tarik kt kedai mamak bawah sementara tunggu talk habis, then once talk finish, I naik atas office and jumpa prospect. Discuss a bit, jawab soalan2 and kalau diaorg interested we can just pass the form, they fill it up and tadaaaa that person dah in your team dah. So, it’s ur responsible now to guide her/him. Easy tak? Tapi tk la semua benda pon senang kan, tapi part ni is a bit easy. Yg perlu dilakukan cuma bawa prospect shj. Sbb remember mmg ramai org dalam Malaysia ni nk business, nk franchise, nk murah, nk modal kecik, nk yg senang, nk cepat maju..ramai tersangatlah ramai. Kita cuma perlu bukak mulut jer nk promote kt org2 ni. Lagi2 ada FB ni mmg la tk terkata mudahnya.

Ok la enjoy my pictures tu, yg hmm sama je la pon aksi depan camera time org tgh dgr talk. Hehe. Nk sahur dah ni. Assalammualaikum.

Related Posts with Thumbnails