Comments

Dani's 4th Birthday Party & Daim Kenduri Kesyukuran

clown

Ichiro tengah tk berani nk rapat dgn clown. Malu tapi mahu. Huhu.

Due to limited number of events that we can attend in a year, so am quite lucky this year at least ada la satu invitation ni ha yg kiterorg dpt hadir. Hahaha. Not that am picky when it comes to attend event, I mmg always looking forward for parties and kenduri so that my kids can gain more social experience and be able to mingle with new friends andddddd….also because I can wear my dresses and princess skirts. I’m a sucker of dress and skirt, so keep collecting and making them but seldom wear. But kadang-kadang tk dapat pergi sbb ada aral, mcm hari tu my customer cum friend invite me and family to her son party, tapi we can’t make it sbb anak2 tk sihat.

babies

Baby yg baju merah tu mcm sukaaaa sangat dengan Kenji. Sepanjang Kenji main kt situ, dia dok la melekat dgn Kenji. Hehe. Cute pakai shirt ala-ala sama cam Kenji gak. Kenji…kempiskan sket hidung tu please. Hihi.

Masa nk pergi party smlm ada problem, couldn’t find my black skirt, since dah running out of time and thinking we might not able to arrive before the cake cutting session, I just put on my electric blue satin skirt instead. I don’t have blue scarf (that comes in the form of instant shawl – check my Lelasari Collection to purchase instant shawl that is exclusively designed by me!) so I was a bit furious, but since dh lambat and my husband is not around to blame (at that moment la kan…hihi) so, I belasah je pakai tudung hitam and kuning (yes it’s an instant shawl). LOL. I was likeeee apa jadah la warna combination biru hitam kuning ni. But once dah pakai elok2, it looks nice also (i think la…colour blocking gitu..).Haha.

birthday party arabian theme

Now mmg I prefer pakai instant shawl, because sangat senang nk pakai satu, but most importantly sangat senang nk jaga bila dh pakai, bila senget, bila kene tarik and so on. Itu yg paling penting la bagi i, i rasa. I sampai tahap dah boleh pakai scarf tu tanpa tengok cermin ok. If in masjid, yg selalu cermin tk cukup, I’ll just pakai dulu siap2, then bila bangun nk blah, jeling cermin sket je. Easy kan? Tu yg bila takder scarf yg bleh matching with my outfit, I rasa tk best dah.

family photo

Us! Gambar ni tk berapa clear sbb guna second camera. Ichiro with his signature smile. Setiap kali amik gambar mesti kuar bunyi from him…”smile eeeeee”, yes he needs to say that in order to smile. Tengok rambut Ichiro dah serabai.

Ok back to the party, as expected kiteorg ni para VIP yang datang lambat. Sampai2 tengok ramai dh friend yg dh balik. Tengok orang pon dah tk ramai sangat, if you’ve been to any Rinie’s event before, tk pernah nyer la tk ramai orang. So, bila sampai dh tk ramai orang I cam dh panik, alamak dh nk habis kenduri ke? Hihi.

Sebaik Ichiro sempat get some balloons from the clown. If not confirm merajuk nnt. Huhu. Then my friend Munirah pon ada, she also baru sampai so tkder la feeling alien sangat. The weather was quite hot, tk tahan aku! Lucky tuan rumah kasi the kids main dalam rumah, so Kenji main guling2 atas karpet and Ichiro main bubble with the other kids. Main sampai rambut jadi serabai and berpeluh2.  I don’t know was it because of the weather or sbb Ichiro main tk hengat donia.

ichiro balloon sword

Ichiro with his sword balloon. Bila ada kawan jatuh and balloon pecah dia gi inform Clown belon tu, tapi sepatah haram clown tu tk faham apa dia cakap. Haha.

Dah kasi Ichiro main for a while, bila dh start nk mengganas and Kenji dah start nk start enjin nk menagis, I dah kasi signal to my husband to make move. Lagipon husband need to send us to my hometown straight after the party sbb school break ni I nk duduk kampung seminggu.

Kenji baby

Cuteness! Kenji serious betul, sbb dia tgh merangka misi nk menerkam balloon and bubble :D

So, itu sahaja, hope get more invitation this year sbb we love parties! But sometimes mmg tkleh nk attend sbb anak2 / or kami tk sihat atau ada hal lain. Thanks Rinie and husband for having us! Semoga Daim membesar dgn sihat dan jadi anak yg soleh and to the elder 2 as well Dani and Dayyan. Lauk kambing and nasik arab (nasi arab ker briyani eh? I tkleh nk differentiate) adalah sgt sedap! Love the red velvet cuppies also.

Related Posts with Thumbnails