Comments

Instant Shawl Lelasari by Nilam Boutique KL

To order click here : http://www.nilamboutique.com/blog/2013/03/11/selendang-segera-instant-shawl-lelasari/

Lamaaaa dah tak buat photoshoot. The last one was for the prayer robe that I did in Ramadhan month of 2012. I was heavily pregnant back then and my leg and thigh was cramp due to too much movement in a day, I didn’t shoot any photo ever since. Now, it’s time to back to work :) Lama sangat dah berehat, my tudung new collection alhamdullilah dah release this week. Once laptop I yg masuk workshop repair, dah dapat balik, terus cepat2 buat editing works. I siap buat kerja2 editing and update blog at 4.00 am pagi selasa. Mmg mengantuk tk hingat!

To order click here : http://www.nilamboutique.com/blog/2013/03/11/selendang-segera-instant-shawl-lelasari/

As for the shooting, I’m still looking for the best place for shooting, so far I think Putrajaya Mosque is the nearest beautiful spot yang kiteorg senang nk pergi. I prefer mosque sbb normally when I shoot for tudung/scarf, I’ll shoot prayer robe/telekung sekali, so telekung mmg sesuai shoot diperkarangan masjid. For this time around, kami try shoot di Masjid As-Salam (masjid terapung puchong). Too bad masjid tu mcm tk berjaga sangat, kotor, habuk and dalam tasik tu banyak sampah. Masjid punya paint pon dah season.¬† I was a bit disappointed sbb I prefer tempat yg cantik yg senang nk shoot, tkyah nk adjust2 angle sangat or terpanjat sana sini utk dapat good shot, sbb we got no time for that. I prefer datang lokasi, siap2 pakai tudung semua and shoot in 2 hours time. Normally I’ll scout the place first tapi hari tu ronda2 i tkleh nk jumpa tempat yg senang nk shoot. Ada tu mmg ada but requires extra¬† effort and time. Model pon baru bersalin , bawak baby sekali utk breastfeed, i pon bawa baby and toddler yg lasak, jadi time is luxury to us. Kalau lama sket anak2 dah merengek, hence cannot nk spend too much time on photography and what not. So, I guess next shoot will be at Putrajaya la balik till we found another place yg nearest and beautiful.

To order click here : http://www.nilamboutique.com/blog/2013/03/11/selendang-segera-instant-shawl-lelasari/

Kali ini I shoot tudung baru and telekung berwarna. Telekung berwarna ada design baru, alhamdullilah telekung berwarna akan menjadi produk tetap Nilam Boutique KL, dan latest….. finallyyyyyy I dapat keluarkan tudung new collection, new style. Banyak halangan yg menyebabkan production jadi slow, kalau dah ada anak, mmg agak susah sket nk arrange time and work. I’m still working on it, now dah ada 2 anak mmg mencabar. Hope lepas ni production laju, lebih2 lagi dah nk raya ni kan :)

Oh ya tutorial untuk pakai instant shawl Nilam ni pon ada disediakan. Boleh tengok kat blog ini atau kalau dh tk jumpa nnt in future, dekat blog Nilam pon sentiasa ada http://www.nilamboutique.com/blog/2013/03/13/tutorial-lelasari-1/

Tutorial disediakan : http://www.nilamboutique.com/blog/2013/03/13/tutorial-lelasari-1/

Apa-apa pon marilah ke blog Nilam Boutique KL utk beli koleksi tudung terbaru kami, direka khas oleh I :) Sesuai utk semua org, yg nk cantik pakai shawl tapi nk cepat, yg nk lilit dengan mudah cubalah collection Lelasari series ni, insyallah puas hati :) Nk beli order di blog nilam ok, jangan order kt sini, nnt bercampur2. Telekung insyallah next week ok! Enjoy!

 

Related Posts with Thumbnails