Comments

Cookies cookies cookies

Ok ada pembetulan sket yer. Kepada penerima-penerima cookies percuma (ehe mcm apa jer), thousand apologies sbb saya tk dapat nk kasik percuma lagi, kalau nak juga boleh, tapi kene bayar sketlah RM10 utk setiap delivery. Hihihi. Acah jerrrrr. Kelakar tak?

Hehe..actually saya nk cakap cookies free mmg ada utk Lyana and Ain, tapi I thot mula-mula mcm nk kasik cookies yang my mom bekal kan utk I hari tu. But, then cookies tu I letak dalam plastik jer, ikat dengan getah, so mcm tk air tight so ada lemau sket lah, jadinya I tk sampai hati nk kasik yg itu (alasan sebenar ialah cookies telah habis dimakan oleh cookie monster..hehe)

Tapi mmg I am thinking to give fresh from oven punye cookies. Since last week, few friends of mine order 5 bottles of my mom’s chocolate chip cookies, so I thought that sure my mom can make some extra and I can give that as free sample. Tapi apa kan daya, cookies yg my mom buat cukup2 jer utk 5 balang tu. Ada extra sket jer, then tadi my sis pass la all the cookies yg dia bawak balik dari kampung. Tiba-tiba she said cookies yg dia put aside sket utk hamper yg client order tak cukup! I dgn berat hati menderma cookies yang my mom buat extra for me tu. Sob sob sob…

Panjang drama ni. Harap baca sampai habis. So, kesimpulannya now I don’t have any chocolate chip cookies for sample. But fret not, my mom dah janji nk buat lagi next week, so I can reserve some lah for myself. To those yang nk order, boleh juga, nnt bila I balik PJ I can bring all the cookies from kampung. Kalau nk order, order lah sekarang ok, sbb senang next week I boleh pick up dari my mom. Or kalau nk pos pon boleh lah. Tapi I tk sure harga pos. Harga is RM38 for about +/-500 g (per bottle)

Yg first batch order ni is RM35, tapi my mom quoted for 400 g jer. Bila buat cookies for 400 g balang tk boleh nk penuh. So, my mom sumbat sampai penuh and final weight is about 500 g lah. Harap-harap you all suka lah yer the cookies  ala famous amos my mom’s versio as much as I do. Seriously I think I’ve eaten too much cookies for the past few weeks.


Related Posts with Thumbnails