Comments

Gambar Raya 2010

Warning : Entry ni ada terlalu banyak gambar. Harap bersabar ketika menunggu loading.

Alhamdullilah dapat juga beraya tahun ni, walaupon agak tk berapa best sbb dikejutkan dengan berita tentang Sosilawati dan walaupon saya bukan lah pengguna produk kecantikkan Novelle Visages tu, namun sedih juga sbb terkenang ahli keluarga Sosilawati especially anak-anak yg mesti tak boleh nak beraya kerana diselubungi kesedihan. Saya tk sure perkembangan terkini berita dari siasatan forensic, tentang 4 corpse yg dijumpai di Morib tu, tapi kalau bukan mayat Sosilawati pon, saya masih tk boleh nak percaya masih ada rakyat Malaysia hari ini begitu kejam seperti binatang. Sama-sama berdoa semoga kalau betul ini kes pembunuhan, biarlah yg bersalah itu mendapat balasan setimpal. Mereka tidak seharusnya dibenarkan hidup seperti manusia lain. (tiba-tiba terasa ayat haku adalah seperti karam singh walia)

Ok lah..utk entry ni I malas nk tulis panjang-panjang sbb gambar byk sangat. Sila tengok gambar sampai lebam. I malas nk buat 2-3 entry raya. So, buat satu for all! Selamat Hari Raya kamu semua!!

Gambar Ichiro tertido masa ikut shopping raya. Tapi tk lama tido lepas tu terbangun sbb mak dia lama sangat stop kt make up counter benefit pastu tiba-tiba terbeli lip gloss yg tidak ada dalam senarai penyoppingan pada hari itu.

Ni angpau Ichiro dapat masa ikut pergi takbir malam raya :) Seronok dia. Follow takbir sampai rumah terakhir.

Ichiro head to toe baby Gap. Mahal Gap ni, tapi sebaik lawa. Huhu.

Ichiro main bunga api dengan tok wan. Happy sungguh!

Sampai jer kampung terus main bunga api. Seronok jadi budak kecik eh.

Muka mak dgn anak sama. Tgh berkerut and masam sbb kepanasan.

Gila kuat Ichiro menangis. Ni lepas kene marah sbb tarik my shade byk kali. Dah la tengah panas nk amik gambar cepat2, dia dok tarik my sunglass ha kan dh kene marah. Hehe.

Dah nagis kene pujuk lah kan?

Mak I geram dgn Ichiro yg susahnyerrrrr nk tengok kamera!

My family. Sebenarnya ada lagi ni . Tapi diaorg semua tk balik lagi time gambar ini diambil.

Bertuah sbb my son tengok kamera. Hehe. Baju Imran tu mmg kaler ada lain macam sket. I ada baju yg match dgn baju Imran tu. Tapi raya ni I beli baju yg match dgn Ichiro :D

Ini my parent yg tiba-tiba pakai theme hijau pisang. Motif? Haha takper redah jeerrrrr…..Gambar blur. Tatau apasal. Sila maafkan kain samping bapak I yg mcm kene ribut taufan tu. Huhu.

Sessi pergambaran outdoor. Imran muka toye sbb rimas kene peluk dah la tengah panassssss.

Ichiro yg tengah sibuk nk petik bunga , tok wan tgh sibuk nk pose utk kamera :)

Atas buaian putih kesukaan Ichiro sejak dalam perut lagi :) I selalu duduk atas buai ni masa pregnant dulu.

Sang suami yg kepenatan melayan isteri cam whoring. Teheee.

Tapi masih lagi boleh pose utk gambar profile facebook.

Kuih raya my mom yg baru masuk raya kedua dah licinnnnnnn. My mom buat each kuih ada dalam 2 balang. Ada juga yg extra 3 balang ikut kesenangan nk buat cookies tu. Yg dalam balang tutup merah tu is chocoflakes. Raya kedua tinggal few players jer lagi, yg tk lama lepas tu selamat masuk mulut I yg besar ini. Heee.

Ingat org jer nk bergambar raya? Cookies pon nak juga. Sbb tu cookies raya lawa2. Ni kuih suji mak I yg I cakap kalerful tu. Santek kan? Leceh nk buat byk kaler mcm ni.

Ni rupa kuih suji dalam bekas cookies I beli dekat SSF. Murah jer RM5.00 ++ sebotol. Beli 8 botol tinggal 7 sbb satu Ichiro dah pecahkan. Haihhh. Nnt nk beli lagi 5 botol, sbb nampak kemas letak cookies dalam bekas ni plus dia air tight. Oh, suji ni my mom amik orders jugak, cumanya skang ni dia tgh fikir kalau nk jual nk yg jual yg colourful ni ker or yg satu kaler jer. Tapi mmg setappppppp. Suji my mom ni tk mcm suji biasa yg melekat2 kt gusi tu. So, kalau suka suji yg melekat2 kt gusi tu sila jangan order yer. Ehe.

ohhh…ohhhhh ohhhhh. Ni biskut baru yg jadi my favourite!! I tak tahu nama cookies ni. I panggil cookies love jer. Tapi I like, rasa milky, tk manis sgt , rasa butter and yg penting bila makan satu rasa nk satu botol terus. Cookies ni tinggal sket jer. I dah sorok sket for myself. Hehe.

Ha ni satu lagi biskut terhangat dipasaran. Ni cookies ala famos amos. I rasa ramai org pandai buat cookies ni. Ada signature masing-masing la kan. Another thing cookies ni rupa dia adalah tidak cantik tapi rasa setap. Senang nk buat juga. Cookies ni my mom buat extra sbb senang nk buat. Yg ni my mom campur cornflakes tapi I suka another version yg my mom campur dengan oat, I prefer yg tu. Tapi yg ni pon I tala jugakk..Mana la tk gemuksssss. Takper lepas ni, diet Nutrimeal Usana balik and nk start gym. Semangat waja ni.

Last but not least, since Zleqha (Kak Fazlin) requested a photo of myself wearing Zleqha dress, so I pose la sket dgn dress tu. Huhu. Tapi mmg lovely! I like it so much. And org-org yg petite and small frame jgn risau, tkkan nampak cam pendek sgt, mmg sesuai jer utk dipakai oleh sesiapa. Ni I pose kt rumah lama my parent. Konon-konon nak dapatkan effect “trash the dress”.  Rumah ni dah jadi markas my mom.

And the dress looks perfect being paired with NILAM scarf. Ni salah satu cara simple utk gayakan the scarf. Ada byk cara lain , just like selendang lain. It’s actually comes in 1 piece. Inner and shawl adalah attach together. Around the face area, I purposely designed it to be wavy and loose so that it would not look too flat and accentuate my chubby face. The “ombak” portion can be different colors from the shawl. So, boleh letak guna 2 warna berbeza. Will talk details of my Nilam scarf in another entry. For now, hope you guys love it :) Selain combo shawl and inner ni, Nilam ada lagi satu product. Similar type cuma yg lagi satu is scarf sarung and bukan shawl. Tapi tu belum siap sample lagi :)

Apa-apa pon Selamat Hari Raya and Maaf Zahir Batin. Harap tahun depan dapat buat entry raya lagi :)


Related Posts with Thumbnails