Comments

Busy weekend

Me with my uni frens (back in year 1999 till 2003). Picture courtesy of Teejay.

What a busy weekend!! Went to buka puasa with my uni friends on Saturday and then with my hubby’s frens on Sunday plak. Before that on Saturday morning we woke up unusual early just to shop at Jalan Tuanku Abdul Rahman or best known as Jalan TAR. Bought some fabrics for my scarf, new shoes and samping for Imran and some brooches. We rushed back home after that sbb tanak susahkan family to jaga Ichiro lama-lama sangat. Nnt susah pula kalau diaorg nk keluar. Lagipon, petang nk pergi Sunway to buka puasa with my frens so memang tk boleh lama-lama dekat Jalan TAR.

Meriah kt Jalan TAR lagu raya dah berkumandang, walaupon still too early lah kan, puasa pon tk sampai 2 minggu lagi, but those raya songs memang buat suasana lagi seronok dan meriah :) Imran sampai baik hati belanja entah pakcik mana beli butang baju melayu. Hahaha. Actually bukan lah nk belanja, both of them were actually plan nk share beli, mcm kalau beli 2 kotak dapat lagi murah compare to beli single box, so masa nk bayar he kinda tkder duit kecik, and we pon tkder duit kecik nk pulangkan baki, so since Ramadhan, lets us do something (bak kata Zleqha)…Imran just hadiahkan jer the button, so, the pakcik happily walked away with free butang baju melayu. Rezeki dia :)

I still belum beli kasut, thinking of buying something in “turquoise blue”, pakai turquoise shoes dengan golden+mustard dress?? Well…lets see nnt =) Furthermore, pagi tadi I went to Ampang Park with my mother in law, she belanja me kebaya sulam kerawang (ala kebaya nyonya ~ my fav!), so ada pertambahan baju raya disitu. Hihi. I mmg dah banyak similar type of kebaya so thinking nk stop buying kebaya for a while, but if it is for free…haha can’t say no lah kan. I chose Olive Green (my fav color also) kebaya, so matching la kot dgn kasut turquoise blue but I don have a matching kain and scarf. Hmmm. Tk sure sempat ker tak nk cari scarf and kain ni.

Ichiro kami nk cari samping for him, mesti cute pakai samping…hihi. Baju raya belum beli, but we don’t worry much lah, sbb baju Ichiro ni mmg hari-hari beli baju. Dah melimpah ruah dalam bilik, sampai I histeria bila Ichiro datang mood rajin dia tolong kemas baju-baju dia tu. Arghhhh mcm baru lepas turun hujan baju dari langit.

Hmm tadi buka puasa with Imran’s frens dekat Bagan Lalang (jauh kan?). But too bad I makan tk kenyang. We got to take turn utk makan and since Imran mmg suka sangat seafood, so I let him makan puas-puas while me jaga Ichiro or to be exact dukung him most of the time sbb he’ll be running everywhere and tempat tu mcm bahaya sket sbb bawah ada air laut, so I takut karang lari-lari terjatuh dalam laut. Ahhh sudahhh. The thought of it terrified me so much, so takper biar I penat dukung asalkan anak I selamat.

Balik sampai jer rumah, the first thing I said to my hubby…

“i lapar…”


Related Posts with Thumbnails