Comments

Kemarahan

Minggu lepas aku & wifey pegi checkup kat sebuah hospital yg biasa kitorg pegi. Pegi bout 11am and after all those checkup n procedure semua dah habis, the time was 12 sumthing la. So we head down to the receptionist to pay the bill n collect the medicine. Procedure for payment kat hospital ni ialah diorg akan panggil name
setiap patient and then baru bleh bayar. Sampai reception ni kitorg pon duduk sementara tunggu diorg panggil name wife aku. Tunggu punye tunggu tkde pon dipanggil. At the same time, org yg baru turun dari checkup semua dah dipanggil nama and dh balik. Ada la dalam 5-6 patients semuanya and the waiting duration was about 30mins.

By this time aku mula naik angin. Org yang lagi lambat kene checkup semua dh dipanggil. Tinggal Mrs Imran je yg blom. Dah la waktu lunch, perut dh lapar, aku nye angin lagi la membuak-buak. Aku ni seorg yg penyabar tapi kesabaran aku ni pon ade batasnya.

So aku pegi counter dan tanye makcik receptionist.

Aku : Saya ni dh tunggu 30min tapi takde kene panggil pon (nada melenting)
Reception : Nama patient + nama doktor apa ?

Aku kasi nama dan tunggu 3min.

R : Hm…bukan cik pakai guarantee letter ke ?
A : Haaa ? (Kemarahan aku naik lagi sbb aku x tau pon ape tu guarantee letter)
A : Kalau saya pakai guarantee letter pon, ubatnya mana ? Saya dh datang
5 kali dh sini, takkan takda rekod pembayaran ?
R : Sekejap ye.

So tunggu la lagi 2 min..aku dh stress to the max dh. Last2 makcik tu kluar n panggil name wife.
Bayar bil n terus collect ubat dan chow balik umah.Benda yang buat aku naik angin ni ialah
hospital ni swasta,kene la tiptop,tangkas..kalau government tu aku xda la nak melenting sangat.

Mood aku terus tak betul satu hari..

Related Posts with Thumbnails