Comments

Pap Smear

Hari ni pegi klinik berjumpa doktor..Mase berborak kosong dgn doktor, tetibe doktor
tu telah menjadi seorang salesman dgn memberitahu yg dia boleh buat pap smear..
aku pon terpk la kan apekah “Pap Smear” itu..tercengang la kejap sebab x tau
definition dia, dan doktor pon tau2 je yg kitorg ni x paham, so bermulalah
trilogy yg telah dipendekkan ceritanya kerana kitorg ni bukan ade Phd pon
dalam kedoktoran..al-kisah suatu cerita, pap smear ini adalah suatu kaedah
yang tidak menyakitkan yang dilakukan oleh seorg yang bertauliah dalam bidang
kedoktoran utk mengenalpasti kewujudan kanser cervix ( kanser rahim kot ).
yg ni utk perempuan je, utk kaum adam belum ade sebarang kaedah lg..
sebab kaum adam xda rahim..

So berbalik kpd cerita nih, test ni bukanye mahal sgt ( about RM50++ je bile
dpt bil utk bayar tu..kitorg dh terpk dh wat test ni cost dia paling
cikai pon RM100..tp kalo korg g klinik kerajaan ke lg murah la kot..
Furthermore, cepat je wat test nih..kene wat 3 step je iaitu OPC..
( Open, Probe, Close )

All in all, berbaloi la gak wat test nih..sekali in 3 years..cost pon murah..
sesape yg berminat..sila contact Mrs Imran utk dptkan janjitemu
bersama Dr Imran hahahahhaha….

Related Posts with Thumbnails